Διαθήκη Θεοδωράκη: Μουσείο το σπίτι του, τι λέει για τον Νίκο Κουρή

Οι πρώτες πληροφορίες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη έχει ήδη κοινοποιηθεί στους οικείους του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης εκφράζει την επιθυμία το σπίτι όπου ζούσε στην περιοχή της Ακρόπολης και οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτό να μετατραπεί σε μουσείο υπό την διαχείρηση του κράτους και όχι των μελών της οικογένειάς του: «Ορίζω τα προσωπικά μου αντικείμενα που υπάρχουν στην οικία μου επί της οδού Επιφανούς 1 να παραμείνουν στο σπίτι αυτό εφόσον μετατραπεί σε μουσείο, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους και όχι των σημερινών ιδιοκτητών του» γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «εάν αυτό δεν συμβεί να παραδοθούν στην Μεγάλη Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη όπου έχει δωρίσει και το προσωπικό του αρχείο».

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά και στον Νίκο Κουρή.  Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να μην του το απαγορεύσουν.
Δεν τον χαρακτηρίζει ως γιο του, αλλά χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης, - «όπως υπογράφει και τον θεωρώ ως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που έχουν συμβεί».

Επίσης καλεί τους εκτελεστές της διαθήκης του και τα άτομα του περιβάλλοντός του να τον βοηθήσουν έτσι ώστε να συνεχίσει, απρόσκοπτα και χωρίς κανένα εμπόδιο, τη σημαντική εργασία που κάνει τα τελευταία χρόνια για την διάδοση του πλούσιου μουσικού έργου του μέσα από το διαδικτυακό ραδιόφωνο Mikis Radio και όπως χαρακτηριστικά λέει: «Καταβάλει πολύωρη και πολύμορφη προσπάθεια για να εξασφαλίσει την ποιοτική μετάδοση της μουσικής μου και γενικά το υψηλό επίπεδο των εκπομπών». Επιπλέον, ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους να διατηρηθεί η απαλλαγή του από την πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων για τα έργα του που αναπαράγει.

Το άνοιγμα της διαθήκης έρχεται μετά τα  ασφαλιστικά μέτρων που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!