Σπουδαίοι καλλιτέχνες στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Γιώγλου για τον Σταύρο Κουγιουμτζή

Με σπουδαίους ομιλητές, ερμηνευτές και μουσικούς παρουσιάστηκε το βιβλίο του Θανάση Γιώγλου για τον Σταύρο Κουγιουμτζή στην Αθήνα, σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
*Γράφει η Ελίνα Κωστελέτου

Η περασμένη Τετάρτη, ημέρα της παρουσίασης του βιβλίου του Θανάση Γιώγλου «Σταύρος Κουγιουμτζής – Άσε με πάλι να σου πω…» στην κατάμεστη μουσική σκηνή «Σφίγγα» της Αθήνας, ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα. Το μεσημέρι διαδηλώσεις, μαζί και η απεργία των ταξί που δυσκόλευε τις μετακινήσεις. Ευτυχώς όμως, βρίσκονται πάντα εναλλακτικές, αρκεί να επιθυμείς κάτι πολύ. Κι όπως φάνηκε, πολλοί επιθυμούσαμε να είμαστε στη «Σφίγγα». Καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ακροατές του καλού και διαχρονικού τραγουδιού.

Ακροατές που αγαπούν πολύ το τραγούδι αλλά και τους ανθρώπους του. Αν ανταμειφθήκαμε; Η λέξη ανταμοιβή είναι τυπική κάποιες φορές και αμφίσημη. Η βραδιά της Τετάρτης ήταν μια υπόκλιση «στο μεγαλείο του Σταύρου Κουγιουμτζή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Νταλάρας. Γιατί και οι σεμνοί άνθρωποι, οι σεμνές ψυχές έχουν μεγαλείο. Τι κι αν δεν το επικοινώνησαν; Τι κι αν στα χρόνια του ’80 και του ’90 κάποιοι δημοσιογράφοι έγραφαν στις λεζάντες των φωτογραφιών Μίμης Κουγιουμτζής, αντί για Σταύρος, μπερδεύοντας τον κόσμο με την άγνοιά τους; Τι κι αν ακόμη και το βράδυ της παρουσίασης ήρθε κάποια κάμερα τηλεοπτικού καναλιού όχι για την ουσία αλλά για την ανάγκη κουτσομπολιού; Νόμιζαν πως θα χτυπούσαν φλέβα χρυσού. Δεν ήξεραν πως θα ανακάλυπταν χρυσά τραγούδια (καλλιτεχνικά κι εμπορικά). Κρίμα που δεν ήξεραν. Όσοι ξεκινήσαμε για τη «Σφίγγα» όμως, νιώσαμε τυχεροί. Στο τέλος της βραδιάς, πηγαίνοντας ο καθένας σπίτι του, τραγουδούσε.

DSC_6847.jpg

Γιατί; Γιατί προηγήθηκε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσίαση, όπου κοινό και καλλιτέχνες γίνανε ένα. Πριν τις μουσικές όμως τα λόγια. Όχι πολλά αλλά όσα έπρεπε. Η Αθηνά Καμπάκογλου ανέλαβε την παρουσίαση της εκδήλωσης, ο Αλέξης Βάκης μίλησε για τον αντίκτυπο των τραγουδιών του Κουγιουμτζή, ο Γιώργος Ανδρέου, όπως πάντα, μίλησε τόσο συγκροτημένα και με μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για τον Σταύρο, ο Γιώργος Νταλάρας για το μεγαλείο του δημιουργού αλλά και την ευγνωμοσύνη του που έγινε μέρος αυτού του μεγαλείου με το να γίνει εκφραστής της ψυχής του, η Άννα Νταλάρα για την εφευρετική προσέγγιση του Κουγιουμτζή στα τραγούδια, αλλά και για το χιούμορ του και η Αιμιλία Κουγιουμτζή η οποία συγκινημένη ξεδίπλωσε και μοιράστηκε αναμνήσεις της κοινής ζωής τους. Ήταν η σύντροφος και το στήριγμα, αλλά, μετά τον θάνατο του Σταύρου Κουγιουμτζή είναι και ο θεματοφύλακας μιας πηγαίας κληρονομιάς. Μιας κληρονομιάς που ανήκει στον λαό μας. Γιατί αυτά τα τραγούδια θα τραγουδιούνται πάντα. Από όλους και χωρίς διαχωρισμούς. Είναι ελεύθερα πουλιά που φωλιάζουν όμως στις πιο ευαίσθητες καρδιές και γλυκαίνουν και τους πιο αυστηρούς κριτές.

Συγκινημένος ο Θανάσης Γιώγλου αναφέρθηκε στην ιστορία της έκδοσης του βιβλίου και στον πρώτο τίτλο του («Ο άρχων του μινόρε»), ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέδραμαν στην έκδοσή του, αλλά και όσους παραβρέθηκαν την Τετάρτη στη «Σφίγγα». [Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν στον συγγραφέα οι παρουσίες της Ρένας Παρμενίδου (επί σειρά ετών ιδιαιτέρα γραμματέας του Μίκη Θεοδωράκη), του Σπύρου Δερβενιώτη, γιου του Θόδωρου Δερβενιώτη, καθώς και φίλων του που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, τη Λειβαδιά και άλλες περιοχές της χώρας αποκλειστικά για την παρουσίαση]. Επίσης, μετά από παρότρυνση συντελεστών και θεατών, στο φινάλε της εκδήλωσης καληνύχτισε το κοινό, τραγουδώντας ένα από τα εμβληματικά τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή και του Μάνου Ελευθερίου.

DSC_6920.jpg


Και μετά τα λόγια τον λόγο είχαν τα τραγούδια. Άλλωστε, είναι πάντα οι καλύτεροι «ομιλητές». Ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου με τη συνοδεία εξαιρετικών μουσικών – παλαιότερων και νεότερων - συγκίνησαν και μέλωσαν τους ακροατές. Τόσο πολύ, που ο Γιώργος Νταλάρας μετά κι από την προτροπή αγάπης των συναδέλφων του, σηκώθηκε αρκετές φορές και δεν περιορίστηκε στον ρόλο του ομιλητή και ακροατή, αλλά τραγούδησε κι εκείνος τιμώντας για μια ακόμη φορά τον αγαπημένο του συνθέτη, αλλά και τον συγγραφέα του βιβλίου. Ενός βιβλίου καταγραφής - για πρώτη φορά - τόσο πλήρους και ουσιαστικής του έργου του Κουγιουμτζή.

Η δισκογραφία του, οι ανέκδοτοι στίχοι, οι μνήμες της Αιμιλίας αλλά και των ανθρώπων που συνεργάστηκαν ή επηρεάστηκαν από τη μουσική του και τον ίδιο. Όλα πολύ δομημένα από έναν άνθρωπο που μπορεί να φέρει πλέον τον τίτλο του ερευνητή και συλλέκτη του τραγουδιού, αλλά πάντα θα λειτουργεί πρώτα ως ακροατής. Γιατί η ακρόαση είναι η πρώτη, η πιο αγνή και πιο ελκυστική στιγμή, αυτή που περισσότερο επηρεάζει. Ευτυχώς που υπάρχουν «κάτι παιδιά που αγαπάνε το τραγούδι» κι ερευνούν και γράφουν και διασώζουν. Κι όλα με αφετηρία την αγάπη.
Ανάμεσα σε αυτούς κι ο ακάματος «Μετρονόμος» Θανάσης Συλιβός, που ανέλαβε το βάρος της έκδοσης.

DSC_7033.jpg

Την ορχήστρα επιμελήθηκε ο συνθέτης Νικήτας Βοστάνης, που έπαιξε τζουρά και φλάουτο. Επίσης, ο Συριανός Πέτρος Καπέλλας έπαιξε μπουζούκι, μαζί με τον δεκαοκτάχρονο Θάνο Πραξιγά από την Καλαμαριά, ο Νικόλας Βοστάνης μπάσο, ο Θάνος Μπένος πιάνο, ο Κώστας Αραβαντινός κιθάρα, ο Αλέξανδρος Καμπουράκης ακορντεόν, ο Άγγελος Κουσάκης κρουστά και ο Θανάσης Κουστιάνης (πρόεδρος της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης), μπαγλαμά.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους τραγουδοποιούς Βαγγέλη Τζίτζη και Τάσο Ζαφειρίου, που με τις κιθάρες τους συνόδευσαν τον Γεράσιμο Ανδρεάτο σε ένα τραγούδι με λόγια του Μπάμπη Ανδριανόπουλου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Σταύρο Κουγιουμτζή, ενώ ανάμεσα σε κάποια τραγούδια η ηθοποιός και σκηνοθέτης Παυλίνα Χαρέλα από τη Θεσσαλονίκη διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο. Τον ήχο φρόντισε ο Γιώργος Τσατσούλης.


DSC_7576.jpg

Ίσως θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε πως την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι συνθέτες και μουσικοί Βαγγέλης Κορακάκης, Στέλιος Καρύδας, Βαγγέλης Τρίγκας (που συνέπραξε σε ένα τραγούδι μαζί με την ορχήστρα), Νίκος Πιτλόγλου, Αναστασία Δεληδήμου και Γιώργος Αλτής, οι ποιητές και στιχουργοί Βέρα Βασιλείου – Πέτσα, Μαρία Λαλιώτη, Μπάμπης Ανδριανόπουλος και Ιωάννα Καραμαλή, οι τραγουδιστές Νίκος Ανδρουλάκης, Βαγγέλης Δούβαλης, Τάκης Κωνσταντακόπουλος και Στέλλα Καρύδα, οι μουσικοί παραγωγοί και δημοσιογράφοι Σιδερής Πρίντεζης, Μωυσής Ασέρ, Μαρίνα Λαχανά, Γιώργος Εγγλέζος, Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης, Κωνσταντίνος Παυλικιάνης, Γιώργος Αλεξάκης, Χάρης Μαντέλλος, ο συντάκτης του «Οδηγού Ελληνικής Δισκογραφίας» Πέτρος Δραγουμάνος και ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιώργος Φρατζεσκάκης (που εμπνευσμένος από τη ζωή και τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, έγραψε το παιδικό έργο «Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά», που παίζεται αυτή την εποχή στο θέατρο «Σοφούλη» στην Καλαμαριά).

DSC_7486.jpg

Ήταν μια δύσκολη μέρα η περασμένη Τετάρτη. Ήταν όμως μια εξαιρετική βραδιά αυτή στη «Σφίγγα». Μπράβο σε όλους!

Σταχυολογήσαμε κάποια από τα σχόλια συντελεστών, αλλά και θεατών, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και δυο - τρία σχόλια από φίλους που έλειπαν, αλλά ήταν παρόντες με τη σκέψη τους…

Γιώργος Νταλάρας.

Το μεγαλείο του Σταύρου μας αγκάλιασε αυτή τη συγκινητική, οικογενειακή βραδιά. Μπράβο, Θανάση!

Άννα Νταλάρα  
Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη αγάπη και συγκίνηση, όπως παλιά. Όλα καλά κι όλα ωραία!

Γιώργος Ανδρέου
Την Τετάρτη που πέρασε συμμετείχα στην παρουσίαση του βιβλίου του (ακάματου) φίλου Θανάση Γιώγλου για τον μεγάλο συνθέτη κι υπέροχο άνθρωπο Σταύρο Κουγιουμτζή. Η παρέα μεγάλη κι ωραία. Μίλησαν ο (αγαπημένος μου φίλος από τον καιρό του 902 αριστερά στα FM) Αλέξης Βάκης, ο Θανάσης για το βιβλίο του και φυσικά η Αιμιλία Κουγιουμτζή, ο Γιώργος κι η Άννα Νταλάρα. Παρουσίασε η Αθηνά Καμπάκογλου. Ακολούθησε μουσική συναυλία με τα θαυμαστά τραγούδια του Κουγιουμτζή: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Μπάμπης Τσέρτος, Βαγγέλης Τζίτζης. Φυσικά ανέβηκε κι ο Θείος (ένας είναι ο Θείος...).

DSC_6968.jpg

Επιμέλεια Ορχήστρας: Νικήτας Βοστάνης. Μια βραδιά που οργάνωσε ο πολυσύνθετος κι αποτελεσματικός ως... «Μετρονόμος» Θανάσης Συλιβός!!! Ο Κουγιουμτζής είναι ανεξάντλητος και το βιβλίο του Θανάση Γιώγλου είναι μια πολύ καλή αφορμή για να τον «ψάξουμε» και πάλι.

Βαγγέλης Τζίτζης
Μια βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ, γεμάτη συγκίνηση και τραγούδι, μια εκπληκτική ορχήστρα κι ένας Γιώργος Νταλάρας να τραγουδάει σαν εικοσπεντάρης, γεμάτος παλμό και ενέργεια.
Θανάση Γιώγλου σε ευχαριστούμε πολύ!!

Θάνος Πραξιγάς
Θανάση μου, ευχαριστούμε και ευχαριστώ ιδιαιτέρως που μας έδωσες την ευκαιρία να βρισκόμαστε εκεί, μαζί σας, για τον Σταύρο. Σας αγαπάμε πολύ και δεν βρίσκω την ώρα να ξαναέρθω!

Αλέξανδρος Καμπουράκης
Μια ιδιαίτερα Συγκινητική και «Μεγάλη» βραδιά για τον Σπουδαίο Σταύρο Κουγιουμτζή, που πάντα θα θυμόμαστε ! Θανάση Γιώγλου καλοτάξιδο το νέο υπέροχο βιβλίο σου με τίτλο: «Άσε με πάλι να σου πώ», εκδόσεις Μετρονόμος, Θανάσης Συλιβός! Σε ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα!

DSC_7963.jpg

Θανάσης Κουστιάνης

Θανάση μου!!!!! Τους καιρούς αυτούς... Κάποιοι συγκεντρώνουν φίλους δημιουργώντας οικογένειες κάτω από το «βλέμμα Αγγέλων»... Σε ευχαριστούμε που είμασταν εκεί μαζί σου, υπό το βλέμμα του Σταύρου Κουγιουμτζη...

Σιδερής Πρίντεζης
Στο είπα κι από κοντά... για τους πάσης φύσεως κόπους, για κάθε ταλαιπωρία στο να ψάχνεις σε δυσπρόσιτα ή ξεχασμένα αρχεία για να ανακαλύπτεις το κρυμμένο ή το διαφορετικό, για τα λίγα ή περισσότερα χρήματα που δαπάνησες για να το αποκτήσεις, για την έκπληξη ή και την απογοήτευση ενδεχομένως που ένιωσες από την ακρόαση, τη θέαση ή την ανάγνωσή του και ΚΥΡΙΩΣ για την απλοχεριά σου στο να τα μοιράζεσαι, έρχονται βραδιές σαν αυτές που δικαιώνουν τρεξίματα ετών που ενώ φαίνονται μοναχικά, βλέπεις πως αφορούν και απευθύνονται σε πολύ κόσμο. Η ευτυχία που εισέπραξες εύχομαι να αργήσει πολύ να καταλαγιάσει και μόνο για να αντικατασταθεί από άλλη παρόμοια φιλαράκι!!!

-Προσέξτε παρακαλώ την αρχή του βίντεο («Μη μου θυμώνεις μάτια μου»). Πάει ο Γιώργος Νταλάρας να περάσει μπροστά από τον μπουζουξή Πέτρο Καπέλλα για να βρεθεί με τους άλλους τραγουδιστές. Θα του έπαιρνε ένα δευτερόλεπτο. Όμως ο Πέτρος έχει ξεκινήσει μόλις το ταξίμι. Και ο Νταλάρας υποχωρεί και περιμένει. Ήθος, σεβασμός και συναδελφικότητα... Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Μπάμπης Ανδριανόπουλος
Όλοι οι συντελεστές εναρμονισμένοι στο κλίμα και στην ατμόσφαιρα της βραδιάς όπου κυριαρχούσε το μεγαλείο του Σταύρου. Με προεξάρχοντα τον Γιώργο Νταλάρα στις φλέβες του οποίου ρέει διαρκώς ο μουσικός ποταμός του Κουγιουμτζή. Θανάση, ανάμεσα στα πολλά, πέτυχες κάτι πρωτόφαντο. Όλοι και όλες να νιώσουμε ως μέλη μιας οικογένειας που τα συνδέουν ακατάλυτοι δεσμοί. Η αγάπη για τη μουσική και αυτή για τον κύριο Σταύρο. Ιδιαίτερα. Το κατόρθωμα σου ανήκει. Απόλαυσέ το!

Σπύρος Δερβενιώτης
Όλοι μαζί επί σκηνής! Συγκινητικό κλείσιμο μιας υποδειγματικής βραδιάς για το βιβλίο του Θανάση Γιώγλου για τον Σταύρο Κουγιουμτζή με τίτλο «Άσε με πάλι να σου πω», μια έκδοση του Μετρονόμου (Θανάσης Συλιβός). Tάσος Ζαφειρίου, Μπάμπης Τσέρτος, Γιώργος Νταλάρας, Σοφία Παπάζογλου, Γεράσιμος Ανδρεάτος και στη μέση ο συγγραφέας, κλείνουν τη βραδιά με τον Ύμνο («Μη μου θυμώνεις μάτια μου»).

Νανά Αργυράκη
Ότι και να πούμε δεν περιγράφεται αυτό που ζήσαμε! 

Μάρω Χρυσανθοπούλου
Η στιγμή που όλοι οι τραγουδιστές με στραμμένα τα σώματά τους και τα βλέμματά τους στο μπουζούκι που παίζει την εισαγωγή από το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» ήταν μια από τις πιο ιδιαίτερες της βραδιάς για τα δικά μου μάτια… Καλοτάξιδο το βιβλίο για τον Σταύρο Κουγιουμτζή με τον πολύ ταιριαστό τίτλο «Άσε με πάλι να σου πω…» που έχει επιμεληθεί με πολλή ψυχή και δουλειά ο Θανάσης Γιώγλου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Ο Κουγιουμτζής ήταν και θα είναι ο πιο τρυφερός μουσικός αφηγητής του ελληνικού τραγουδιού. Χθες γίναμε πάλι κοινωνοί της προσωπικότητάς του και της μουσικής του και αυτό ήταν αρκετό για να φύγουμε με ένα γλυκό χαμόγελο από τη «Σφίγγα». Για τον Γιώργο Νταλάρα δεν ξέρω πια τι άλλο να πω… Ένα ευχαριστώ του λέω πάντα, μια αγκαλιά, ένα φιλί. Το πόσα του οφείλουμε, του τα είπαν όλοι χθες απο τη σκηνή. Το τι είναι το γραφει η ιστορία πια…

DSC_7269.jpg

Θανάσης Λεμπέσης
Καταπληκτική βραδιά, όπως άξιζε στον Κουγιουμτζή, αλλά και σε σένα, Θανάση! Πολύ χάρηκα που τα είπαμε από κοντά και αναμένουμε τα επόμενα πονήματα! Καλοτάξιδο το παρόν!

Μιμίκα Χαραλαμποπούλου
Ήταν καταπληκτική βραδιά με φανταστική ατμόσφαιρα απ’ όλους!! Νιώσαμε μια παρέα όλοι μαζί με τα υπέροχα τραγούδια του Κουγιουμτζή. Ευχαριστούμε πολύ για τα συναισθήματα που ζήσαμε. Καλοτάξιδο το βιβλίο!!

Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης
Μεγάλη βραδιά απόψε… Η «Σφίγγα» αποδείχτηκε πολύ μικρή σε μέγεθος για αυτή την εκδήλωση... Η εξαιρετική ορχήστρα με μαέστρο τον Νικήτα Βοστάνη μας μάγεψε ερμηνεύοντας κάποια από τα υπέροχα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, ενώ οι ερμηνευτές Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου και Μπάμπης Τσέρτος υπό το βλέμμα του «θείου Γιώργου» που βοήθησε στις ερμηνείες καθήλωσαν την ασφυκτικά γεμάτη «Σφίγγα».
Πάντα τέτοια όμορφα, παιδιά. Θερμά συγχαρητήρια για την διοργάνωση!

Βιβή Κανελλακοπούλου
Δεν βγαίνουν τα λόγια από χθες μόνο δάκρυα και αυτά συγκίνησης! Τί ζήσαμε!!! Πόση χαρά μοίρασε χθες ο Γιώργος! Είναι απίστευτη η ένταση των συναισθημάτων που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Γιώργο και Άννα ευχαριστούμε για όλα είστε και θα είστε μέσα στην καρδιά μας…

Αποστόλης Γιαννακίδης
Το μεράκι του Θανάση και η αγάπη του για τον Σταύρο, δημιούργησε αυτή τη συγκινητική, οικογενειακή βραδιά. Βραδιές και παρέες που γράφουν ιστορία.
Μπράβο, Θανάση μας!

Μάκης Ιωακειμίδης
Μια υπέροχη βραδιά τιμής και μνήμης για τον Σταύρο Κουγιουμτζή όπως του άξιζε. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές. Ευχαριστούμε Γιώργο Νταλάρα για τις αναμνήσεις και τη συγκίνηση. Θανάση Γιώγλου δεν υπάρχουν λόγια, είναι από τις στιγμές που λες χαλάλι το μεράκι, ο κόπος και τα ξενύχτια, και τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση.

Παντελής Ιωαννίδης
Θανάση Γιώγλου λες και πήραμε το πρωτάθλημα νιώθω αυτή την στιγμή. Τι να πω!

DSC_7945.jpg

Τα τραγούδια που ακούστηκαν

1) Ανθισμένες πασχαλιές (Βαγγέλης Τζίτζης – Μπάμπης Ανδριανόπουλος) Γεράσιμος Ανδρεάτος (κιθάρες: Μπάμπης Τζίτζης & Τάσος Ζαφειρίου)

2) Ένας κόμπος η χαρά μου (Σταύρος Κουγιουμτζής) Μπάμπης Τσέρτος & Γιώργος Νταλάρας

3) Χρόνια σαν βροχή (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μάνος Ελευθερίου) Σοφία Παπάζογλου

4) Βασανάκι, βασανάκι (Σταύρος Κουγιουμτζής) Σοφία Παπάζογλου

5) Τα σκούρα μάτια (Σταύρος Κουγιουμτζής – Λευτέρης Παπαδόπουλος) Σοφία Παπάζογλου

6) Κάποιος χτύπησε την πόρτα (Σταύρος Κουγιουμτζής – Λευτέρης Παπαδόπουλος) Γεράσιμος Ανδρεάτος – Γιώργος Νταλάρας (σόλο μπουζούκι: Βαγγέλης Τρίγκας)

7) Κάπου νυχτώνει (Σταύρος Κουγιουμτζής) Γεράσιμος Ανδρεάτος – Γιώργος Νταλάρας

8)Ήταν πέντε ήταν έξι (Σταύρος Κουγιουμτζής) Γεράσιμος Ανδρεάτος

9)Έτσι ειν’οι ανθρώποι (Σταύρος Κουγιουμτζής – Σώτια Τσώτου) Μπάμπης Τσέρτος – Γιώργος Νταλάρας

10) Πήρες απ’ τα μάτια μου (Σταύρος Κουγιουμτζής) Μπάμπης Τσέρτος

11) Του κάτω κόσμου τα πουλιά (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μάνος Ελευθερίου) Μπάμπης Τσέρτος – Γιώργος Νταλάρας

12) Στα χρόνια της υπομονής (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μάνος Ελευθερίου) Σοφία Παπάζογλου – Γιώργος Νταλάρας

13) Το κόκκινο φουστάνι (Σταύρος Κουγιουμτζής – Κώστας Κινδύνης) Σοφία Παπάζογλου

14) Το σακάκι μου κι αν στάζει (Σταύρος Κουγιουμτζής – Άκος Δασκαλόπουλος) Γεράσιμος Ανδρεάτος

15) Στα ψηλά τα παραθύρια (Σταύρος Κουγιουμτζής – Λευτέρης Παπαδόπουλος) Μπάμπης Τσέρτος

16) Μη μου θυμώνεις μάτια μου (Σταύρος Κουγιουμτζής) Όλοι οι τραγουδιστές και ο Θανάσης Γιώγλου

17) Που’ναι τα χρόνια (Σταύρος Κουγιουμτζής – Άκος Δασκαλόπουλος) Γεράσιμος Ανδρεάτος – Μπάμπης Τσέρτος -Σοφία Παπάζογλου και ο Θανάσης Γιώγλου
Encore

18) Οι ελεύθεροι κι ωραίοι (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μάνος Ελευθερίου) Θανάσης Γιώγλου

19) Χάντρα στο κομπολόι σου (Σταύρος Κουγιουμτζής – Άκος Δασκαλόπουλος) Μπάμπης Τσέρτος – Θανάσης Γιώγλου

Μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική επεξεργασία και η ανάρτηση του video με ολόκληρη την εκδήλωση, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα απόσπασμα από το φινάλε, για το οποίο γράφτηκαν αρκετά σχόλια. Είναι το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» με όλους τους τραγουδιστές και τον συγγραφέα επί σκηνής. (Το video προέρχεται από ανάρτηση του Σπύρου Δερβενιώτη στο facebook).

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη Γεωργία Καραμαλή για τις φωτογραφίες της, που μπορείτε να δείτε στη gallery.

(Πέντε φωτογραφίες προέρχονται από αναρτήσεις θεατών που παραβρέθηκαν στη «Σφίγγα» στο facebook).


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!