Παντελής Θαλασσινός & Φωτεινή Βελεσιώτου μαζί στη Σαλονίκη

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ VIDEO) Η απρόβλεπτη εμφάνιση του Παντελή Θαλασσινού στη συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Περαστικός κι αμίλητος» σε μια «γιορτή του φεγγαριού»

 
Με μια σειρά από ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκε στις 12 - 13 και 14 Σεπτεμβρίου το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» στη Θεσσαλονίκη.

Το βράδυ της Πέμπτης βρεθήκαμε στο παλιό στρατόπεδο για να παρακολουθήσουμε τις συναυλίες της Φωτεινής Βελεσιώτου και του Παντελή Θαλασσινού στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ.

Με την Φωτεινή Βελεσιώτου τραγούδησε κι έπαιξε κιθάρα ο ταλαντούχος μουσικός κι ερμηνευτής Σωτήρης Μπαλλάς. Μαζί τους, όπως πάντα, η σταθερή ομάδα των μουσικών, που αποτελούν ο Νίκος Παπαναστασίου (πιάνο, ακορντεόν, τραγούδι, ενορχηστρώσεις), ο Γιώργος Καραμφίλλης (μπουζούκι), ο Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο) και ο Θωμάς Κωστούλας (τύμπανα).

Πριν την παρουσίαση των αναλυτικών ρεπορτάζ τόσο από τη συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου, όσο και του Παντελή Θαλασσινού, νομίζω πως αξίζει να σταθούμε στην απρόβλεπτη σύμπραξη των δυο καλλιτεχνών, κατά τη διάρκεια του προγράμματος της Βελεσιώτου, οι οποίοι τραγούδησαν δυο τραγούδια με στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη από διαφορετικές εποχές.

Το «Περαστικός κι αμίλητος», σε μουσική του Δημήτρη Λάγιου, το γνωρίσαμε από τη φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου και από το δίσκο «Ο Άη Λαός» που κυκλοφόρησε το 1983 από τη Lyra.

Το δεύτερο, ένα από τα πολύ πρόσφατα τραγούδια με στίχους του Μπουρμπούλη, είναι σε μουσική ενός νεότερου συνθέτη και σταθερού συνεργάτη της Φωτεινής Βελεσιώτου, του Γιώργου Καραμφίλλη, από τον τελευταίο δίσκο της ερμηνεύτριας, που κυκλοφόρησε τον περασμένο χειμώνα από τη Minos - Emi, με τίτλο «Ένας κύκλος είναι όλα».

- Φωτογραφία Φωτεινής Βελεσιώτου: Κίκα Α. Ρόκα. Η φωτογραφία του Παντελή Θαλασσινού προέρχεται από το προφίλ του στο facebook.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!