Παντελής Θαλασσινός & Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδούν σε μια «Γιορτή του φεγγαριού»

(ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένα «παραμύθι» των Μιχάλη Μπουρμπούλη και Γιώργου Καραμφίλλη για την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Παντελή Θαλασσινό.
Παντελής Θαλασσινός & Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδούν σε μια «Γιορτή του φεγγαριού» Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

«Ένας κύκλος είναι όλα»


Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε από τη Minos - Emi, ο τελευταίος δίσκος της Φωτεινής Βελεσιώτου, με οκτώ καινούργια τραγούδια και μια επανεκτέλεση του «Με σημάδεψες», του γνωστού τραγουδιού της Αρλέτας, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των εμφανίσεων της Φωτεινής Βελεσιώτου τα τελευταία χρόνια.

Τη μουσική και τους στίχους στα καινούργια τραγούδια έγραψαν οι Γιώργος Γκώνιας, Φώτης Θεοδωρίδης (που συμμετέχει τραγουδώντας σε ένα τραγούδι), Γιώργος Καραμφίλλης, Ζαχαρίας Καρούνης, Βασίλης Κετεντζόγλου, Σοφία Νάτσιου, Κωνσταντινα Πάλλα, Γιάννης Παπαγεωργίου, Σταύρος Σταύρου και Μαρία Χαραλαμπίδη, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στη συμμετοχή του Μιχάλη Μπουρμπούλη, ο οποίος έγραψε τους στίχους στη «Γιορτή του φεγγαριού», το τραγούδι που ουσιαστικά «βάπτισε» το δίσκο, αφού ο τίτλος του «Ένας κύκλος είναι όλα» προέρχεται από τους στίχους του τραγουδιού.
velesiotou cover album
Τη μουσική στη «Γιορτή του φεγγαριού» έγραψε ο Γιώργος Καραμφίλλης, που επιμελήθηκε την ενορχήστρωση και στην ηχογράφηση έπαιξε τζουρά, μαζί με μια ομάδα ξεχωριστών μουσικών όπως ο Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), ο Βασίλης Κετεντζόγλου (κλασική κιθάρα), ο Σπύρος Ρασσιάς (πιάνο), ο Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο) και ο Θωμάς Κωστούλας (τύμπανα, κρουστά).

Και βεβαίως, το τραγούδι δεν θα είχε αυτή τη μορφή, αν δεν έβαζε το «χεράκι» του ο Παντελής Θαλασσινός, που το μοιράστηκε ερμηνευτικά με την Βελεσιώτου. «Η γιορτή του φεγγαριού» είναι το πρώτο από τα τραγούδια που γράφτηκαν για αυτό το δίσκο, αφού ακούγεται στις συναυλίες της ερμηνεύτριας από τον Αύγουστο του 2017. Σε ένα μικρό σημείωμα στη σελίδα του στο facebook, λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού, ο Γιώργος Καραμφίλλης, εξήγησε το νόημα της «Γιορτής»:

Μεγάλη συγκίνηση και χαρά που κυκλοφορεί ο καινούριος δίσκος της αγαπημένης μου Φωτεινής «Ένας κύκλος είναι όλα» από τη Minos Emi. Διπλή χαρά, αλλά και τιμή, η συμμετοχή μου τόσο σαν μουσικός, όσο και σαν συνθέτης με το τραγούδι «Η γιορτή του φεγγαριού», σε στίχους που μου εμπιστεύτηκε ο σημαντικότατος ποιητής μας Μιχάλης Μπουρμπούλης. Ευχαριστώ θερμά την Φωτεινή και τον Παντελή για την εξαιρετική ερμηνεία τους, καθώς και τους συναδέλφους μουσικούς που έβαλαν την ψυχή τους, ώστε το τραγούδι να μοιάζει ενορχηστρωτικά με παραμύθι. Στην ουσία πρόκειται για όνειρο που βλέπει η πρωταγωνίστρια, στο οποίο το υποσυνείδητό της προσπαθεί να την πείσει να ξαναερωτευτεί! Άραγε τα καταφέρνει;

Αξίζει ίσως να σημειώσουμε πως ο Γιώργος Καραμφίλλης (που συνεργάζεται με την Φωτεινή Βελεσιώτου, παίζοντας μπουζούκι στην ορχήστρα της τα τελευταία τέσσερα χρόνια), ετοιμάζει αυτή την εποχή τον πρώτο του δίσκο, με τραγούδια σε στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη και του νεότερου στιχουργού Διονύση Φαραού - ο οποίος υπέγραψε τους στίχους του τραγουδιού για την Άννα Φρανκ, σε μουσική του Καραμφίλλη και ερμηνεία του Σωτήρη Μπαλλά, που παρουσιάσαμε πριν από λίγες ημέρες.

(Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη παρουσίαση του δίσκου εντός των ημερών).

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates