Ο Ζωρζ Πιλαλί παρουσίασε το πρώτο βιβλίο του στο Juke Box

Πολλοί φίλοι και μουσικοί έδωσαν το παρών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
“Σε περίοδο πολιτισμικής παρακμής αγνοούνται οι ποιητές και εξαίρονται οι φιλόλογοι”. Σε μια τέτοια εποχή που αναφέρει το απόφθεγμά του εμφανίζεται ο Ζωρζ Πιλαλί που παρουσίασε το πρώτο βιβλίο του “Οχλοδοξία” (εκδόσεις Οξύ) σε μια όμορφη εκδήλωση που έγινε στον προσεγμένο vintage μπαρ του “Juke Box” το βράδυ της Παρασκευής. Εκεί ο σατυρικός ποιητής και γνωστός σε όλους μας μουσικός διάβασε με το δικό του τρόπο αποσπάσματα από την έκδοση.

JB14

Το υπέροχο εξώφυλλο αυτού του βιβλίου που μπορείς να το έχεις παντού μαζί λόγω μεγέθους είναι ένας πίνακας αγνώστου βασισμένος στη σειρά χαρακτικών του Pieter Bruegel του πρεσβύτερου με τίτλο “Τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα”.
Στην παρουσίαση σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του παραβρέθηκε ο Γιώργος Ρωμανός που συνδέεται φιλικά με τον Πιλαλί (Γιώργο Πιλάλα). Η παρουσία του έγινε αφορμή για αρκετές μουσικές συζητήσεις που ευχόμαστε να συνεχιστούν με κάτι καινούργιο και δημιουργικό στο εγγύς μέλλον.

JB23 Pilali Romanos Ζωρζ Πιλαλί – Γιώργος Ρωμανός

Πολλοί φίλοι και μουσικοί έδωσαν το παρών όπως ο τζαζίστας Κώστας Βαζούρας, η Άννα Δελαγραμμάτικα, η γνωστή Ιζόλδη του φολκ ντουέτου Λήτης και Ιζόλδη, ο μπλουζίστας Γιώτης Κύτταρης, ο Βαγγέλης Χάνος (Ω-ριμάζοντες και Γεια σου Τάκη που είδαμε στο «Κύτταρο» με το Δ. Πουλικάκο), η Έφη Λάγγα από το “Οξύ” και άλλοι που είχαν την ευκαιρία να τα πουν με τον Ζωρζ Πιλαλί σε ένα νέο και οικείο χώρο που ζεσταίνουν βινύλια, πικάπ, κόμικ, μουσικά περιοδικά, βιβλία φωτογραφίες 50s με αυτή του Elvis “πιο ψηλά να επιβλέπει”, όπως λέει ο Ανέστης Νεδόπουλος που έχει βάλει το προσωπικό μεράκι και γούστο στο χώρο αυτό, όπου ένα επιβλητικό παλιό τζουκ – μποξ Rock-Ola βρίσκεται στο χώρο υποδοχής. Ένα στέκι ακριβώς δίπλα στο θέατρο “Μεταξουργείο” της Άννας Βαγενά, της Μαρίας και της Γιασεμί Κηλαηδόνη, όπου το πνεύμα του Λουκιανού είναι πάντα εκεί ανάμεσά μας.

JB12
Ο Πιλαλί χαρούμενος ανάμεσα σε φίλους του

Ο κοινός τόπος τόσο του Ζωρζ Πιλαλί όσο και του Mr “Juke Box” είναι η θρυλική Φωκίωνος Νέγρη και φυσικά η αμερικάνικη μουσική.

Για τον συγγραφέα:

Ξεχωριστή περίπτωση της ελληνικής rock & roll μουσικής σκηνής, ο Ζωρζ Πιλαλί ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 ως κιθαρίστας και performer. Σατιρικός ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, συνθέτης και εκτελεστής, επικεντρώνεται έκτοτε στη δημιουργία της ρεμπέτικης και blues μουσικής σύντηξης, εισάγοντας και στοιχεία της σύγχρονης κλασικής μουσικής στο swing και τα blues. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της εγχώριας και διεθνούς σκηνής όπως ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Δημήτρης Πουλικάκος, o Bob Brozman και ο Louisiana Red. Το 2017 το όνομά του γράφτηκε στο αμερικάνικο Blues Hall of Fame.

JB11 book

*Οι φωτογραφίες είναι του Γ. Αλεξίου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!