Ο Χρήστος Νικολόπουλος γιόρτασε 55 χρόνια προσφοράς στο ελληνικό τραγούδι

(VIDEO & PHOTOS) Όσα έγιναν στη μεγάλη συναυλία του «Όλοι μαζί μπορούμε» στο Καλλιμάρμαρο, με τη συμμετοχή 15 τραγουδιστών.
Ο Χρήστος Νικολόπουλος γιόρτασε 55 χρόνια προσφοράς στο ελληνικό τραγούδι Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στη μεγάλη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα λαϊκό συνθέτη, Χρήστο Νικολόπουλο και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2019 στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μελίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Βανδή, Στέλιος Διονυσίου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Μανώλης Λιδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάολα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος (αλφαβητικά), αλλά και οι νεότεροι Γιάννα Βασιλείου & Παναγιώτης Τσαφαράς ανέβηκαν στη σκηνή για να τραγουδήσουν και να τιμήσουν τον Χρήστο Νικολόπουλο για τα 55 χρόνια πορείας και προσφοράς του στο ελληνικό τραγούδι, μπροστά σε πάνω από 40 χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσε το στάδιο.

Ακούστηκε ένα απάνθισμα από τα σπουδαιότερα, πασίγνωστα τραγούδια του συνθέτη, ενώ αναπόφευκτα έμειναν απ' έξω δεκάδες εξίσου γνωστά και χιλιοτραγουδισμένα, ενδεικτικό της τεράστιας εργογραφίας του Χρήστου Νικολόπουλου, που καταφέρνει να κρατά ακόμα ψηλά τη σημαία του λαϊκού τραγουδιού.

Όπως εύστοχα επισήμανε ο Κώστας Μπαλαχούτης, το λαϊκό τραγούδι πήρε την «εκδίκησή» του τη βραδιά αυτή, ενώ Χρήστος Νικολόπουλος έδειξε πως τα αληθινά του τραγούδια ανήκουν στις ψυχές μας και μόνο.
69738592 464816954373465 2341723883264016384 o
Στο ξεκίνημα της συναυλίας και μετά το χαιρετισμό και τις ευχαριστίες του Χρήστου Νικολόπουλου προς τη διοργάνωση και το κοινό, όλοι οι καλλιτέχνες τραγούδησαν μαζί το ρεφραίν του «Και τι ζητάω», που έγραψε και τραγούδησε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε στίχους Γιάννη Γεωργακόπουλου, ως ύστατο χαιρετισμό στον αγαπημένο τραγουδοποιό που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης παρουσίασε τη συναυλία, προσφωνώντας κάθε καλλιτέχνη, ενώ στη σκηνή κάλεσε και τον κ. Γιάννη Σπανολιό του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», που ανακοίνωσε πως μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην ένωση «Μαζί για το παιδί», για την ενίσχυση της οποίας ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα τραγουδούσαν την επόμενη μέρα στο Ηρώδειο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπανολιός δήλωσε: «Αύριο το βράδυ ήταν προγραμματισμένη να γίνει μια συναυλία στο Ηρώδειο, όπου θα τραγουδούσαν Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Νίκος Πορτοκάλογλου. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η συναυλία δεν θα γίνει. Αποφασίσαμε λοιπόν στο Όλοι μαζί μπορούμε μεγάλο μέρος των εσόδων της αποψινής βραδιάς να το προσφέρουμε στα παιδιά του Μαζί για το Παιδί».
Το αφιέρωμα στα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου ξεκίνησε με το ορχηστρικό «Ανατολή στα μάτια σου» και ένα σόλο από τον συνθέτη, για να συνεχιστεί με τις «Νταλίκες» και όλους τους τραγουδιστές μαζί επί σκηνής. Ο Παναγιώτης Τσαφαράς έμεινε μόνος για να τραγουδήσει το «Οι καλύτερές μου μέρες» που του χάρισε ο Χρήστος Νικολόπουλος σε στίχους Νίκου Μωραΐτη, ακολούθησε η Μελίνα Ασλανίδου με τα «Τώρα κι εγώ θα ζήσω» και «Νύχτα στάσου» και ο Κώστας Μακεδόνας με τα «δικά του» «Μη μου λες αντίο» & «Το ποδήλατο». Η Δέσποινα Βανδή τραγούδησε «Όλες του κόσμου οι Κυριακές» και «Ζήλεια μου», ο Μανώλης Λιδάκης «Ξημέρωμα 2000 μ.Χ.» και «Υπάρχω», η Γιάννα Βασιλείου «Καρδιά μου εγώ» και στη συνέχεια, μαζί με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Παναγιώτη Τσαφαρά, «Στων αγγέλων τα μπουζούκια». Ο Στέλιος Ρόκκος παρουσίασε μια ξεχωριστή, ηλεκτρική διασκευή του «Ξένος» -δεν παρέλειψε μάλιστα να… τζαμάρει και με τον Χρήστο Νικολόπουλο- και ολοκλήρωσε με το «Έτσι σ’ αγάπησα». Η Νατάσα Θεοδωρίδου τραγούδησε «Δεν υπάρχουν άγγελοι» και «Εδώ να μείνεις», δημιουργώντας ένα πολύ ξεχωριστό -μαγικό θα έλεγα- στιγμιότυπο, που μπορείτε να δείτε στο βίντεο της επίσημης σελίδας του Χρήστου Νικολόπουλου στο Facebook.

Σειρά πήρε ο Στέλιος Διονυσίου που τα τρία τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Πίτσα Παπαδοπούλου στο Περιβόλι τ΄ Ουρανού -μια συνεργασία που θα συνεχιστεί και φέτος το χειμώνα- για να τραγουδήσει «Ο Σαλονικιός», αλλά και «Τα ‘χει παίξει ο πλανήτης» από την ολοκαίνουρια δισκογραφική του δουλειά σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου & στίχους Φίλιππου Γράψα, που κυκλοφορεί. Η Πίτσα Παπαδοπούλου «έδωσε ρέστα» με τα «Διαθήκη» και «Μια είναι η ουσία, εισέπραξε μάλιστα και το χειροφίλημα του Χρήστου Νικολόπουλου, με τον οποίο η επαγγελματική σχέση μετρά δεκαετίες. Ο Χρήστος Νικολόπουλος τραγούδησε και το προσωπικό του «σουξέ» ως τραγουδιστής, το αγαπημένο «Φούμα φούμα», μαζί με τον Παναγιώτη Τσαφαρά και τη Γιάννα Βασιλείου κι αμέσως μετά το μικρόφωνο παρέλαβε ο «πολύς» Γιώργος Μαργαρίτης, που μετά από μια μικρή αναφορά στον εκλιπόντα Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τραγούδησε «Στο σταυροδρόμι» και «Γυρίζω απ’ τη νύχτα». Ο Κωνσταντίνος Αργυρός επέλεξε τα «Ψίθυροι καρδιάς» και «Το ‘πες», ενώ η «εκρηκτική» Πάολα έδωσε το στίγμα της με τα «Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια μου» και «Λες και κράταγες μαχαίρια». Ο Γιάννης Πλούταρχος από τη μπαλάντα «Αγάπησέ με» μας «έστειλε» με το «Την Παρασκευή το βράδυ» και τέλος ο Αντώνης Ρέμος ξεσήκωσε με τα «Αγριολούλουδο» και «Βραδιάζει», χωρίς να παραλείψει να ρίξει και τη στροφή του.

Το φινάλε βρήκε όλους τους τραγουδιστές μαζί επί σκηνής να μας τραγουδούν «Αν πεθάνει μια αγάπη», «Χρόνια χελιδόνια», «Βήμα - βήμα» και «Με το στόμα γεμάτο φιλιά».
Αξίζει να αναφερθεί πως η συναυλία ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει σύντομα σε CD από την Panik Records. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στους σκοπούς του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Εκτός από τον Χρήστο Νικολόπουλο, έπαιξαν:

Παναγιώτης Στεργίου & Χρήστος Μπέκας: μπουζούκι
Αντώνης Γούναρης: κλασσική κιθάρα - μαέστρος
Νίκος Στρατηγός: πιάνο - μαέστρος
Νίκος Ζέρβας: πλήκτρα
Χρήστος Μιχάλης: ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Τσιβγούλης: βιολί
Γρηγόρης Συντρίδης: τύμπανα
Λάκης Χατζηδημητρίου: κρουστά
Νίκος Ρούλος: μπάσο
Τάσος Καντάς: ακορντεόν
Μιχάλης Πορφύρης: τσέλο

Τη γενική επιμέλεια του ήχου είχε ο Παντελής Γιατζιτζόγλου, στα μόνιτορ ο Χρήστος Νταλίπης και στα φώτα ο Γιώργος Τέλλος.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!