Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης στο Μουσικό Προαύλιο Badminton (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Με ένα αφιέρωμα στο έργο του συνθέτη Θεόδωρου Δερβενιώτη ολοκληρώθηκε άλλη μια μουσική βραδιά στο…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/07/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα

προαύλιο του Θεάτρου Badminton παρουσία του γιού του. Το αφιέρωμα κλήθηκε να πραγματοποιήσει ένας ομότεχνός του, ο σολίστας του μπουζουκιού, συνθέτης πολλών επιτυχιών και ιδρυτής της Σχολής Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης, Θανάσης Πολυκανδριώτης. «Ο Θεόδωρος Δερβενιώτης κι εγώ είχαμε ένα κοινό, ιδρύσαμε και οι δύο Σχολή Μουσικής, εκείνος το ’60 κι εγώ το ‘93» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στον εισαγωγικό του πρόλογο ο κ. Πολυκανδριώτης, αφού αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του δημιουργού και τη συνεργασία τους. «Η παράσταση αυτή θα είναι σαν μια «πρόβα» του μεγάλου αφιερώματος στο Θεόδωρο Δερβενιώτη που ετοιμάζω, αφού με πρόλαβε ο κ. Μιχάλης Κουμπιός, καλώντας με να συμμετέχω στο Φεστιβάλ αυτό με θέμα “Τα τραγούδια μας κι ένας συνθέτης” που διοργανώνει» συμπλήρωσε και το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον ίδιο να παίζει, αλλά και να τραγουδά συνθέσεις δικές του και του Θεόδωρου Δερβενιώτη καταχειροκροτούμενος, ειδικά στα αυτοσχεδιαστικά κομμάτια.

Στο τραγουδιστικό μέρος συμμετείχαν η σπουδαία Πίτσα Παπαδοπούλου που προφανώς δε χρειάζεται συστάσεις, ο Asi Yehiel από το Ισραήλ που τραγούδησε σε άπταιστα ελληνικά και η Μαρία Σπυροπούλου, μια από τις σημαντικότερες λαϊκές ερμηνεύτριες των ημερών μας, με την οποία ο κ. Πολυκανδριώτης δήλωσε πως «κακώς» δεν είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, εξάροντας το ταλέντο της.

Από την κ. Πίτσα Παπαδοπούλου ακούσαμε τα «Τι έκανα για πάρτη μου», «Γύρισε κοντά μου», «Ένα σφάλμα έκανα» και «Πάρε τα χνάρια» μέσα σε μια

ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ το υπόλοιπο μέρος του προγράμματος μοιράστηκαν οι άλλοι ερμηνευτές, συμπεριλαμβανομένου και του Θανάση Πολυκανδριώτη. Πολύ όμορφες μουσικές «σφήνες» ήταν αυτές του ακορντεονίστα Μάνου Γρυσμπολάκη, ο οποίος τραγούδησε «Ψύλλοι στ’ αυτιά μου μπήκανε», «Τα μάζεψα τα πράγματα» και άλλα.

Την ορχήστρα συμπλήρωναν ο Νίκος Καινούργιος στην κιθάρα και ο Σπύρος Γλένης με τα κρουστά του, που σε πολλά σημεία του προγράμματος ξεσήκωσε το ακροατήριο δίνοντας διαφορετικό «αέρα» σε κομμάτια λαϊκά με τους μουσικούς «διαλόγους» του με το Θανάση Πολυκανδριώτη.

Φωτογραφίες: Καλή Βανδώρου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!