Ο «Μελένιος» Μάκης Ρουσομάνης στην Αθήνα!

(VIDEO & PHOTOS) Σε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στο χώρο των Εκδόσεων Όστρια η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάκη Ρουσομάνη, «για μικρά και μεγάλα παιδιά»!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πρόκειται για το δεύτερο συγγραφικό πόνημα του Ρουσομάνη, που μετά το μυθιστόρημα «Σαν να είχε δει φάντασμα», παρουσίασε ένα παραμύθι, ένα εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά, με τίτλο «Ο Μελένιος το αηδόνι και ο τυφλός ποντικός». Τα σκίτσα του βιβλίου ανήκουν στο Νίκο Ραφαηλίδη, ενώ το εξώφυλλο έχουν ζωγραφίσει μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) Θεσσαλονίκης, όπου εργάζεται ο Μάκης Ρουσομάνης.

Ο πολυπράγμων συγγραφέας, με τη βοήθεια της Κρίστυ Προεστού που έγραψε τα κείμενα και του Κωνσταντίνου Τσώνη που έκανε τη σκηνοθεσία, «έστησε» μια προσεγμένη βραδιά, την οποία συντόνισε η Κατερίνα Σωπύλη. Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς Αναστασία Καλλιοντζή & Έλενα Λιάτου, ενώ η Μαίρη Γκαζιάνη, που δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω ασθενείας, απέστειλε το κείμενό της, που μας διαβάστηκε. Όλες τους αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στο συγγραφέα, αλλά κατέθεσαν και τις εντυπώσεις τους από το παραμύθι, που στόχο έχει να διδάξει και να περάσει μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και σεβασμού στη διαφορετικότητα, μέσω των μικρών ηρώων του, τα ονόματα των οποίων ο Μάκης Ρουσομάνης εμπνεύστηκε από τους τρεις μεγάλους της παραδοσιακής μας μουσικής: τη Δόμνα Σαμίου, το Χρόνη Αηδονίδη & το Σίμωνα Καρρά. Αποσπάσματα του βιβλίου, διάβασαν οι ηθοποιοί Ανδριάννα Ρωμανού & Χρήστος Λουκάκης, βάζοντας κι εμάς στο «παραμυθένιο» κλίμα.

Από μια παρουσίαση ο πρωταγωνιστής της οποίας είναι λάτρης της καλής ελληνικής μουσικής, δε θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει και η ίδια η μουσική. Γι’ αυτήν φρόντισαν η μουσικός Χλόη Λάμπρου στο πιάνο και τα κρουστά, ο νέος τραγουδιστής Χρήστος Λούφης στη φωνή και την κιθάρα και βεβαίως ο ίδιος ο Μάκης Ρουσομάνης, που τραγούδησε για μας αγαπημένα του τραγούδια – όλα τους διαλεγμένα με βάση το νόημά τους.

Περίληψη

«Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει»! Σε μια απόκρυφη πλαγιά, στο βουνό Όλυμπος, που είναι και η κατοικία των δώδεκα θεών της μυθολογίας ζούνε διάφορα ζώα. Ένα αηδόνι και ένας τυφλοπόντικας δίνουν μαθήματα ζωής και παντοτινής φιλίας μέσα από την αγάπη για τη μουσική. Μια νυφίτσα και μια αλεπού δημιουργούν εντάσεις, ενώ δυο πελαργοί είναι η αιτία να γίνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο. Η Δόμνα, ο Χρόνης και ο Σίμωνας μπλέκουν σε περιπέτειες εξαιτίας της μελωδικής φωνής του Μελένιου, ενώ μέσα από την ιστορία και το πάθημα έρχεται η γνώση. Κάποιος κάτι θα πάθει και έτσι μόνο θα μάθει…

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Όστρια».

Κάποιες από τις φωτογραφίες, όπως και τα βίντεο, είναι της Κωνσταντίνας Σαρρή. Την ευχαριστούμε.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!