Ο Μανώλης Λιδάκης κάνει πρόβα (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ & PHOTOS) Λίγο πριν την πρεμιέρα του στο Kyklos Live Stage παρακολουθήσαμε την πρόβα του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 


χαρισματικού ερμηνευτή και συνομιλήσαμε μαζί του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λιδάκης λίγο νωρίτερα είχε ένα τροχαίο ατύχημα, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να αρχίσει, αλλά και να ολοκληρώσει μια κοπιαστική διαδικασία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά απέδειξε πως είναι και σε μεγάλη «φόρμα».

Ορεξάτος, βροντερός έπαιξε λαούτο, μπουζούκι, δούλεψε τις λεπτομέρειες και τις εναλλαγές των τραγουδιών, τον ήχο, τις στάθμες, τα πάντα… Και το σημαντικότερο, τραγούδησε με τον τρόπο που λίγοι σαν κι αυτόν μπορούν να ερμηνεύσουν διαμάντια της δισκογραφίας του, αλλά και άλλων μεγάλων μαστόρων. «Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ» μας είπε… «Θα έπρεπε να τραγουδάω μέρες για να τραγουδήσω όσα θέλω».

Αυτό που αξίζει να υπογραμμίσουμε είναι πως στο πρόγραμμα θα υπάρχει και πολύς Καζαντζίδης: Το θολωμένο μου μυαλό, Η ζωή μου όλη, Αν είναι η αγάπη έγκλημα, Αυτή η νύχτα μένει… δηλαδή  Καλδάρας, Ευτυχία, Άκης Πάνου και όχι μόνο. Κι από εκεί στον Τσιτσάνη, τον Χιώτη, τον Μπαγιαντέρα, τον Ξαρχάκο, τον
Νικολόπουλο, τον Θαλασσινό, τον Ανδρέου,  τον Γκρους, τον Κατσούλη, τον Τζουγανάκη και άλλους έκλεκτούς... μέχρι και τη Μολυβιά του Ζέρβα και του Σπυροπούλου. Δε λείπουν και κλασικές στιγμές της Αλλαγιάννη, του Περίδη, του Μάλαμα, του Ρασούλη, καθώς και κάποια απ’ τα καινούργια του που ηχογραφεί στο στούντιο αυτόν τον καιρό και φέρουν την υπογραφή των παραπάνω.

Το Λιδάκη πλαισιώνει μια «δεμένη» ορχήστρα καλών και δοκιμασμένων μουσικών που ξέρει να υπογραμμίζει τις αρετές, τόσο τις δικές του, όσο και των
τραγουδιών. Εξαιρετικές εντυπώσεις μας άφησε και η νεαρή ερμηνεύτρια Σοφία Μάνου, ειδικά στα παραδοσιακά άσματα που απέδωσε.

Δεν ξέρω πόσα θα χωρέσουν και την ακριβή ροή που θα έχουν στο τέλος… πάντως από όσα είσαι και άκουσα… πρόκειται για ένα δυνατό και δεξιοτεχνικά στημένο πρόγραμμα. Όπως λέει και ο Λιδάκης: «Αυτός είναι ο σκοπός μας. Μέσα από τα τραγούδια να γίνουμε μια παρέα με τον κόσμο και να διασκεδάσουμε μαζί».

Καλή δύναμη Μανώλη!

Το Μανώλη Λιδάκη συντροφεύουν οι μουσικοί: Γιώργος Σπηλιόπουλος (μπουζούκι), Σπύρος Δέλτα (κιθάρα), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν, πιάνο, πλήκτρα), Βαγγέλης Ζωγράφος (μπάσο) & Νίκος Κασσαβέτης (τύμπανα).

Οι παραστάσεις ξεκινούν το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 (και κάθε Σάββατο) στο Kyklos Live Stage, Συγγρού 338, Αθήνα

Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!