Μαρινέλλα, Βιτάλη & Γλυκερία - «Τις φωνές μας και τα όνειρα κερνάμε»

(VIDEO & PHOTOS) Η πρώτη μεγάλη συναυλία των τριών κυριών πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Μαρινέλλα, Βιτάλη & Γλυκερία - «Τις φωνές μας και τα όνειρα κερνάμε» Φωτογραφίες: Μανώλης Χιώτης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου, η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία πραγματοποίησαν μια μαγική, «sold out» συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, χαρίζοντας στο κοινό ανεπανάληπτες στιγμές με τις αξεπέραστες ερμηνείες τους σε αγαπημένα, διαχρονικά τραγούδια, απ’ όλο το φάσμα του καλού, ελληνικού ρεπερτορίου.

Για περίπου τρεις ώρες, οι μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού μάγεψαν και ξεσήκωσαν τις χιλιάδες κόσμου που είχε κατακλείσει από νωρίς το θέατρο, για να παρακολουθήσει από κοντά αυτή τη μοναδική συνύπαρξη. Την επιμέλεια προγράμματος και τις ενορχηστρώσεις έκαναν οι Στέλιος Φωτιάδης, Δημήτρης Μαργιολάς και Θανάσης Βασιλάς κι έπαιξε πολυμελής ορχήστρα, αποτελούμενη από εξαίρετους σολίστες μουσικούς.

«Τις φωνές μας και τα όνειρα κερνάμε... Σας τραγουδάμε... Δεν σταματάμε... Και δηλώνουμε σταράτα και με πρόθεση: Η αγάπη γυναικεία είναι υπόθεση!»

Η μουσική βραδιά ξεκίνησε με τις Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη & Γλυκερία μαζί επί σκηνής, σε ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, που έγραψε ο Στέλιος Φωτιάδης, ειδικά για την περίσταση -για την έναρξη κάθε συναυλίας- με τίτλο «Γυναικεία υπόθεση» και τα τραγούδια «Κάποιες φορές» (Στίχοι: Εύη Δρούτσα - Μουσική: Στέφανος Κορκολής) και «Αν θυμηθείς τ' όνειρο μου» (Στίχοι: Νίκος Γκάτσος - Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης), ερμηνευμένα σε υπέροχες τριφωνίες.

Ακολούθησαν τα προσωπικά τους προγράμματα, με εναλλαγές ντουέτων, όπου ακούστηκαν μεγάλες, διαχρονικές και νέες επιτυχίες τους, όπως «Προσωπικές οπτασίες», «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», «Δεν έχω πολλά», «Τα κλειδιά», «Πατρίδα», «Τα Σμυρνέικα τραγούδια», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Μέχρι να βρούμε ουρανό», «Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ», «Κιβωτός», «Μακριά μου να φύγεις», «Ταχεία», «Ξαφνικός έρωτας», «Ο μπαλαμός», «Ένα χειμωνιάτικο πρωί», «Μια γυναίκα μπορεί», «Άνοιξε πέτρα», «Εγώ και 'συ», «Πρόβα νυφικού», «Δώσ' μου τ' αθάνατο νερό», «Σταλιά - σταλιά», «Πάλι θα κλάψω», «Άμα δείτε το φεγγάρι», «Να το πάρεις το κορίτσι», «Καμιά φορά» κ.α.

Στο φινάλε του προγράμματος εμφανίστηκαν ξανά και οι τρεις μαζί, παρουσιάζοντας μερικά από τα ωραιότερα λαϊκά, αλλά και ρεμπέτικα τραγούδια, όπως τα «Ένα βράδυ που ‘βρεχε», «Ο μήνας έχει εννιά», «Κανείς εδώ δεν τραγουδά», στο οποίο μάλιστα η Μαρινέλλα χόρεψε με τις Γλυκερία & Ελένη Βιτάλη να τη χειροκροτούν, «Ανοίχτε τα τρελάδικα», «Τι να φταίει», «Πανεπιστήμιο», «Καραπιπερίμ» κ.α. Με το τραγούδι «Ο μπουφετζής» του Γιώργου Μπάτη, μάλιστα, στο οποίο τροποποίησαν τα λόγια, οι ερμηνεύτριες έκαναν μια ξεχωριστή παρουσίαση της ορχήστρας τους, αλλά και η μία της άλλης, ενώ η βραδιά έκλεισε, όπως ξεκίνησε, με τη «Γυναικεία υπόθεση».

Τη συναυλία παρακολούθησαν και αρκετοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, όπως η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Τάκης Ζαχαράτος, η Ελένη Πέτα, ο Γιώργος Νανούρης, ο Δημήτρης Παπάζογλου κ.ά.

Οι τρεις κυρίες συνεχίζουν την κοινή, καλοκαιρινή περιοδεία τους στην Πάτρα στις 3 Ιουλίου και στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης, στις 12 Ιουλίου.

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Δημήτρης Μαργιολάς, Θανάσης Βασιλάς & Γιώργος Ρόκας: μπουζούκι
Άγγελος Κουσάκης: κρουστά
Σπύρος Καραμήτσος: ντραμς
Παναγιώτης Γεωργοτάς: μπάσο
Βαγγέλης Κονταράτος, Κωνσταντίνος Φωτιάδης & Γιώτης Σαμαράς: κιθάρες
Δήμος Πολυμέρης: ακορντεόν
Ζήσης Σκλαβουνάκης: βιολί
Μάνος Αχαλινωτόπουλος: πνευστά
Κώστας Γκίτσης & Δημήτρης Καπηλίδης: πλήκτρα

Φωτογραφίες: Μανώλης Χιώτης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!