Κατάμεστος ο Σταυρός για τον Ορφέα Περίδη και τον Σωκράτη Μάλαμα

Την πρώτη βραδιά των παραστάσεων «30 Χρόνια Ορφέας Περίδης»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Είχαν να βρεθούν χρόνια στη σκηνή αν και είναι δύο καλοί φίλοι που εκτιμούν πολύ ο ένας το έργο του άλλου. Την Παρασκευή το κοινό, όπως και ο Σωκράτης Μάλαμας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Ορφέα Περίδη να γίνει μέρος της πρώτης γιορτινής του βραδιάς για τα 30 χρόνια του στη δισκογραφία.

Η κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου γέμισε από νωρίς ασφυκτικά και ο παλμός του κόσμου βοήθησε στην εξέλιξη μιας νύχτας με δυνατές μουσικές στιγμές και ανόθευτη συγκίνηση.

Ο Ορφέας Περίδης είναι ένας ξεχωριστός και ευγενής καλλιτέχνης που εκφράζεται μέσα από τα τραγούδια του κι αυτά είναι τόσο όμορφα που δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να τα υποστηρίξουν.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης ο Ορφέας τραγούδησε μόνος του επί σκηνής με τη συνοδεία των ταλαντούχων μουσικών του και παρέσυρε για άλλη μια φορά το κοινό να τον ακολουθήσει, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα μυσταγωγική.

eso 1
Το δεύτερο μέρος ήρθε σαν φυσική συνέχεια. Η συνύπαρξη των δύο καλλιτεχνών ανέβασε την ένταση καθώς ο Ορφέας και ο Σωκράτης μοιράστηκαν με μοναδικό τρόπο γνωστές τους επιτυχίες που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μας μνήμη και τις τραγουδήσαμε αυθόρμητα συμμετέχοντας στην γιορτή.

Η χημεία και το ταίριασμα των φωνών και του ρεπερτορίου τους, ιδίως όταν βρέθηκαν μόνοι στη σκηνή με τις κιθάρες τους, είναι σπάνια και είχε σαν αποτέλεσμα ο Σταυρός να ζήσει μια ακόμη αξέχαστη νύχτα που θα μνημονεύεται για καιρό από τους παρευρισκόμενους.

Ο Ορφέας Περίδης και ο Σωκράτης Μάλαμας έδειξαν με εμφατικό τρόπο ότι η δημιουργική τους δύναμη και η συνέπειά τους είναι τα βασικά στοιχεία που τους εξασφάλισαν την μακροημέρευση τους στη ελληνική μουσική σκηνή και τους έκαναν ένα σημαντικό κομμάτι τη σύγχρονης ιστορίας της.
eso 2
Η πρώτη παράσταση του Ορφέα Περίδη στο Σταυρό του Νότου, για την γιορτή των 30 χρόνων του στη δισκογραφία, εξελίχθηκε ιδανικά και προετοίμασε το έδαφος για τις τρεις επόμενες Παρασκευές που θα ολοκληρώσουν έναν πρώτο κύκλο αναφοράς στον πιο σημαντικό μελωδό της γενιάς του, που μοιράζεται με αγαπημένους φίλους τον ποιητικό και αντισυμβατικό κόσμο του.

8/11 Φοίβος Δεληβοριάς
15/11 Αλκίνοος Ιωαννίδης
22/11 Δημήτρης Μυστακίδης - Φώτης Σιώτας

Οι φωτογραφίες του άρθρου και το video που το συνοδεύει είναι του Άκη Χρήστου
PERIDHS EPILOGH CMYK 50x70 FINAL
Info:
Παρασκευές 8, 15 & 22 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
Φραντζή 35, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο: 21 0922 6975

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!