20 Χρόνια Encardia, στο Σταυρό του Νότου

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Από την ταραντέλα του Σαλέντο και της Νάπολης και τα τραγούδια της ξενιτειάς και τη φρουτοπία τους, μέχρι τον Ερωτόκριτο του Vincenzo Kornaro και τον Ράικο της Μακεδονίας, και γιατί όχι μέχρι τον Ίλιγγο του Γιάννη Ρίτσου από τη σονάτα του Σεληνόφωτος…

Θα είναι μια ιδιαίτερη βραδιά την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 στο “Σταυρό του Νότου” καθώς οι encardia που μας συστήθηκαν ακριβώς πριν από 20 χρόνια με μουσικές και τραγούδια από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, θα έχουν την τιμητική τους για την πορεία αυτή των δύο δεκαετιών.

Ανανεωμένοι μας προτείνουν μέσα από τον πολύ γνώριμο πια προσωπικό τους ήχο όχι μόνο τα τραγούδια που μέχρι τώρα αγαπήσαμε αλλά και άλλα ελληνικά παραδοσιακά και δικά τους με μια άλλη οπτική. Αυτήν την οπτική μιας κολεκτίβας που επέμεινε και άντεξε δημιουργικά 20 χρόνια ξεπερνώντας συνεχώς τα όριά της.

Μια μουσική γιορτή λοιπόν θα στηθεί στον “Σταυρό” από τους encardia που μας γνώρισαν στην Ελλάδα τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής, μας έμαθαν τα βήματα, χορέψαμε ατελείωτα στις παραστάσεις τους, κλάψαμε με τα λαϊκά τραγούδια αγάπης, ξενιτειάς, δουλειάς και διαμαρτυρίας των Ελληνοφώνων, τραγουδήσαμε μαζί τους στην τοπική διάλεκτο (Grico), τους ακολουθήσαμε στα ταξίδια τους στη Νότια Ιταλία.

encardia-stavrosκκ.jpg

20 χρόνια encardia. Χιλιάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δύο σημαντικές μουσικοθεατρικές παραγωγές, επτά ψηφιακοί δίσκοι και ένα ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό τους.
Ειδικός καλεσμένος τους σε αυτήν τη γιορτή ο Φοίβος Δεληβοριάς που ήταν κοντά τους και τους ενέπνευσε από τα πρώτα τους βήματα. Θα τραγουδήσει μαζί τους στα Grico και οι encardia θα του το ανταποδώσουν τραγουδώντας δικά του τραγούδια που αγάπησαν και διασκεύασαν.

Επί σκηνής οι καλλιτέχνες: (μέλη των encardia)
Κώστας Κωνσταντάτος (κρουστά, μαντολίνο, τραγούδι)
Bαγγέλης Παπαγεωργίου (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι)
Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα, τραγούδι)
Ναταλία Κωτσάνη (τραγούδι, κρουστά)
Γιώργος Ντάνης (κοντραμπάσο, τραγούδι)

Κωνσταντίνα Καλκάνη (χορός)
Γιάννα Χαμαλέλλη (χορός)
Αναστασία Δρούγα (χορός)

Πασχάλης Κολέντσης (Σχεδιασμός ήχου)

Πληροφορίες:

20 Χρόνια encardia
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, Σταυρός του Νότου, Φρατζή 14, Νέος Κόσμος
Ώρα έναρξης: 21.30
Κρατήσεις: 210 9226975
Προπώληση: viva
Είσοδος: 12 ευρώ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!