Ηλίας Ζούτσος στο Σταυρό του Νότου

(VIDEO & PHOTOS) Το «Σημείο» του Ηλία Ζούτσου κατάφερε τελικά να ενώσει τους δύο κόσμους, της Ανατολής & της Δύσης, αλλά και τις δύο όψεις του ίδιου του Ηλία, το βιολί με τη λύρα, το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου 2013 στο Σταυρό του Νότου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Ηλίας Ζούτσος που γνωρίζαμε ως εξαιρετικό μουσικό από τις πολλές & σημαντικές συνεργασίες του με καταξιωμένους καλλιτέχνες, παρουσίασε τη νέα του δουλεία, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Antart Productions και ουσιαστικά τον σύστησε στο κοινό και ως τραγουδοποιό. Έχοντας στις αποσκευές του τα έντονα συναισθήματα ενός λυράρη σε ένα Κρητικό γάμο, αλλά και ενός σολίστ βιολιού σε ένα κοντσέρτο με Συμφωνική Ορχήστρα, παρουσίασε ένα μουσικό σεργιάνι στις μουσικές του κόσμου, συνδυάζοντας την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης, με τη μουσική της Σμύρνης, το ρεμπέτικο και τη σύγχρονη έντεχνη ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και τη μουσική του Μπαχ με τον Piazzola και τη τζαζ.

Το δίωρο πρόγραμμα ξεκίνησε γύρω στις 21.30 με ένα… Αχ! Στην αρχή των τραγουδιών για να περάσει μέσα από το «Σημείο», το παραδοσιακό, αλλά και το ρεμπέτικο τραγούδι, όπου κυρίαρχο λόγο είχε η λύρα, το όργανο με τις μελωδίες του οποίου «μπολιάστηκε» ο Ηλίας από μικρός. Στο δεύτερο πρόγραμμα, τον πρώτο λόγο είχε το βιολί και ξεκίνησε με το πρώτο μέρος της σονάτας για βιολί του Μπαχ. Ακολούθησαν Jazz και Blues διασκευές αγαπημένων κομματιών, αλλά και κάποια ακόμα τραγούδια από το «Σημείο», όπως το «Αερικό» του Θανάση Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όπως μας δήλωσε ο Ηλίας «έδωσε φόρα στο Σημείο».

Ακούστηκε επίσης ένα ανέκδοτο τραγούδι με τίτλο «Χάρτες» το οποίο θα συμπεριληφθεί σε μελλοντική δισκογραφική εργασία.

Μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη, ήταν η παρουσία της Μαρίας Αναματερού, που συμμετέχει στο δίσκο με το κομμάτι «Η φορεσιά», το οποίο και ερμήνευσε μοναδικά για το κοινό, με τη μουσική συνοδεία του Ηλία. Η Μαρία Αναματερού είναι μια ερμηνεύτρια που πραγματικά της αξίζει η προσοχή. Στο Σταυρό του Νότου παραβρέθηκαν πολλοί από τους συντελεστές του δίσκου, αλλά και αρκετός κόσμος που δημιούργησε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, μη «επιτρέποντας» στον Ηλία να αποχωρήσει στο τέλος του προγράμματός του, γεγονός που μας αντάμειψε με μερικά ακόμα εκτός προγράμματος κομμάτια, όπως τον «Ερωτόκριτο».

Μαζί με τον Ηλία που έπαιξε λύρα, λαούτο, βιολί, κιθάρα και μπουζούκι, έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Βαντούρης κοντραμπάσο, Παναγιώτης Κατσικιώτης (Τσίκο) κρουστά και Κατερίνα Ζούτσου πιάνο.

Φωτογραφίες: Γεωργία Παναγοπούλου | Video: Πάνος Παπαιωάννου

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!