Η ξεχωριστή γιορτή του Γιάννη Λεμπέση

(VIDEO & PHOTOS) «Μια βραδιά στο Γιάννη Λεμπέση», γλέντι της ψυχής και των αισθήσεων με τα ιερά και όσια του ρεμπέτικου, παραδοσιακού και λαϊκού μας τραγουδιού.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι παρουσιάσεις των δίσκων του Γιάννη Λεμπέση αποτελούν «ειδική κατηγορία». Ο λαϊκός τραγουδοποιός δε μένει στα τυπικά, συνδυάζει τραγούδια με ουσιαστικές ομιλίες και χαιρετισμούς ενώ και ο ίδιος σχολιάζει τα… όσα εκτυλίσσονται.

Και βέβαια στέκεται για ώρες με τους συνεργάτες του στο πατάρι γλεντώντας τον κόσμο και τους φίλους που τον τιμούν με την παρουσία τους και εκτελώντας τις «παραγγελιές» του.

Ο ζωντανός δίσκος «Μια βραδιά στο Γιάννη Λεμπέση», στον οποίο υπάρχει και το περίφημο «Μήπως», παρουσιάστηκε στην «Αστροφεγγιά», το ιστορικό αυτό στέκι στα Πατήσια, όπου ο Λεμπέσης εμφανίζεται με επιτυχία τη φετινή σεζόν. Μαζί του η πηγαία ερμηνεύτρια Μαρία Σταφυλοπάτη και ο δωρικός Κωνσταντίνος Καραγεωργίου και βέβαια η περίτεχνη ορχήστρα του τραγουδοποιού Λαϊκή Στράτα, για το όνομα της οποίας «ευθύνεται» ο αλησμόνητος Πάνος Γεραμάνης.

Μεζέδες, κρασί, τραγούδια, χοροί, γιορτή αληθινή και όχι μόνο… Για το Λεμπέση και το δίσκο μίλησαν ο σπουδαίος ερευνητής Παναγιώτης Κουνάδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Χρήστος Καρδαράς, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης & Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» Κώστας Αλεξανδρίδης και ο συγγραφέας και στιχουργός ο Κώστας Μπαλαχούτης.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο ερευνητής και συγγραφέας Ηλίας Βολιότης Καπετανάκης, ο εκδότης του Μετρονόμου Θανάσης Συλιβός, ο τραγουδιστής Βασίλης Χαραλάμπους, ο συνάδελφός του Νίκος Ανδρουλάκης, ο Νίκος Αναγνωστάκης στιχουργός και «προμετωπίδα» του Ogdoo Music Group -απ’ όπου και εκδίδονται τα τελευταία χρόνια οι δίσκοι του Λεμπέση- και οι συνεργάτες του Παναγιώτης Κακαράς, Χρήστος Ασημακόπουλος και Ιωάννα Μπρατσολιά. Η τελευταία «φιλοτέχνησε» και τις φωτογραφίες που στολίζουν το εν λόγω άρθρο.

Επίσης εκπρόσωποι ραδιοφώνων και πολλοί μουσικοί.

Το video του «πανταχού παρόντα» Χρήστου Κουτσάφτη μιλάει από μόνο του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!