Η Ελένη Βιτάλη και ο Παναγιώτης Μάργαρης στο αρχαίο ωδείο της Πάφου

Μια ονειρική συναυλία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια βραδιά με φόντο την πανσέληνο του Ιουλίου επέλεξαν η Ελένη Βιτάλη και ο Παναγιώτης Μάργαρης να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στο αρχαίο Ωδείο της Πάφου. Πρόκειται για ένα μαγικό θεατράκι που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου, μακριά από κάθε τι που θυμίζει πολιτισμό.

Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική, καθώς το φεγγάρι έδινε τον τόνο μέσα στο βράδυ και ο κόσμος ήρθε στο αρχαίο θέατρο γνωρίζοντας ότι θα παρακολουθήσει ένα ρεσιτάλ για κλασική κιθάρα και φωνή.

Από τον «Εφιάλτη της Περσεφόνης» και την «Αθανασία» του Μάνου Χατζιδάκι μέχρι το «Χειμωνιάτικο πρωί» και την «Κιβωτό» που έχει γράψει η ίδια η Ελένη Βιτάλη μέχρι το «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» του Νότη Μαυρουδή και του Τάσου Σαμαρτζή και το «Δίχτυ» του Σταύρου Ξαρχάκου και του Νίκου Γκάτσου, οι δύο καλλιτέχνες έκαναν τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί τους, θυμίζοντάς μας πόσο απλό και παράλληλα πόσο σύνθετο πράγμα είναι η μουσική αφού καταφέρνει και μας φέρνει σε επικοινωνία, αφού μπορεί και καταργεί την απόσταση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού.
pafos
Ο χώρος του αρχαίου Ωδείου της Πάφου αποδείχτηκε μαγικός καθώς η πανσέληνος του Ιουλίου το φώτιζε. Ο Παναγιώτης Μάργαρης στα σολιστικά του μέρη σε έκανε να ξεχνάς ότι ο ήχος που παρήγαγε προερχόταν μόνο από μια κιθάρα, ενώ η Ελένη Βιτάλη με το εύρος της ερμηνείας της μας ταξίδεψε με την φωνή της σε ένα εύρος τραγουδιών που περιελάμβανε από τον «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου μέχρι την «Αχάριστη» του Βασίλη Τσιτσάνη.

Μια συνεργασία που ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, σε επιλεγμένους χώρους και θα συνεχιστεί σε ένα χρονικό διάστημα που συμπεριλαμβάνει εκτός από το καλοκαίρι και τον χειμώνα που έρχεται.

Μέρος των εσόδων της βραδιάς θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!