«Η Άννα Διαμαντοπούλου ερμήνευσε Έλληνες συνθέτες» για καλό σκοπό

(PHOTOS) Μια συναυλία με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για μουσικές υποτροφίες!
«Η Άννα Διαμαντοπούλου ερμήνευσε Έλληνες συνθέτες» για καλό σκοπό Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Τρίτη 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Βέμπο η παράσταση «Η Άννα Διαμαντοπούλου ερμηνεύει Έλληνες συνθέτες», μία συνδιοργάνωση του Εθνικού Ωδείου και του Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Ωδείου για καλό σκοπό, τη συγκέντρωση χρημάτων για μαθητές του Εθνικού Ωδείου που εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Η καθηγήτρια φωνητικής Άννα Διαμαντοπούλου, που επί 40 χρόνια συνεργάζεται με το Εθνικό Ωδείο και αποτελεί έναν από τους αφανείς ήρωες της σύγχρονης, ελληνικής μουσικής, έχοντας διδάξει μεταξύ άλλων πολλούς γνωστούς κι αγαπημένους από το ευρύ κοινό καλλιτέχνες, πρωταγωνίστησε σε αυτήν την παράσταση – για την οποία μιλούσε λίγες μέρες νωρίτερα, σε μια συνέντευξη στην Κίκα Α. Ρόκα.

Ύστερα από τον σύντομο χαιρετισμό της γενικής διευθύντριας του Εθνικού Ωδείου, Χαράς Καλομοίρη, και της προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων, Έλενας Μουζάλα, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια η Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε επί σκηνής σε ρόλο ερμηνεύτριας. Στο πλευρό της στάθηκε μία εξαιρετική ορχήστρα από απόφοιτους και μη του Ωδείου, καθώς και καθηγητές του - τον Βασίλη Χατζηλούκα στην επιμέλεια της ορχήστρας και την κιθάρα, τον Αιμίλιο Μπάλτα στο πιάνο, τον Βασίλη Βασιλάτο στα κρουστά, τον Μανώλη Μιχαλάκη στο μπουζούκι, τον Μάνο Γρυσμπολάκη στο ακορντεόν και τον Γιάννη Δήμου στο μπάσο, ενώ τη συνόδευσαν στο χορωδιακό μέρος τέσσερις μαθητές της, η Ιωάννα Εμμανουήλ, ο Βασίλης Ελευθερόπουλος, ο Χάρης Πέττας και η Άντζελα Παλαιολόγου.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στο ευαίσθητο κάλεσμα της και το θέατρο γέμισε από νωρίς με μικρούς και μεγάλους – μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μανώλης Μητσιάς, η Λένα Αλκαίου, η Σοφία Βόσσου, η Κατερίνα Κούκα, η Γιώτα Νέγκα, ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Καίτη Κουλλιά, o Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ο Γιάννης Νικολάου, η Ζωή Παπαδοπούλου, η Αργυρώ Καπαρού κ.α., τους οποίους η Άννα Διαμαντοπούλου έσπευσε να ευχαριστήσει πριν προχωρήσει στο δεύτερο μέρος της παράστασης, λέγοντας «Ευχαριστώ, λοιπόν, εσάς πάνω απ’ όλα, που είστε εδώ, που βοηθήσατε αυτήν την προσπάθεια. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ με όλη μου την καρδιά και όλοι μας. Εσείς είστε πάνω απ’ όλα». Ευχαρίστησε, επίσης, τους μαθητές της για την εμπιστοσύνη τους, το Εθνικό Ωδείο και τον Σύλλογο Αποφοίτων και συνέχισε «Και τους Έλληνες συνθέτες θέλω να ευχαριστήσω - και όσους είναι παρόντες και όσους είναι απόντες, γιατί αυτοί μας δίνουν το υλικό, το υλικό για να δουλέψουμε, γιατί το τραγούδι δεν είναι μόνο άσκηση και φωνητική, είναι και τραγούδι. Πρέπει κανείς να μάθει να τραγουδάει και σωστά. Κι αυτά τα τραγούδια τα γράφουν οι συνθέτες και οι στιχουργοί. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, τους ευχαριστώ πάρα πολύ».

Συνολικά, το ρεπερτόριο της παράστασης συμπυκνώθηκε στον τίτλο της. Η Άννα Διαμαντοπούλου ερμήνευσε Έλληνες συνθέτες, δημιουργούς σύγχρονους και παλαιότερους, χωρίς να αφήσει εκτός του τον Μίμη Πλέσσα, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάριο Τόκα, τον Μάνο Λοΐζο, τον Γιώργο Θεοφάνους και τον Σταμάτη Κραουνάκη, ούτε, όμως, τη Λίνα Νικολακοπούλου, τον Μάνο Ελευθερίου, τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και άλλους. Ερμήνευσε, μάλιστα, και ένα νέο τραγούδι, το «Ταξίδι ήταν η ζωή», γραμμένο για εκείνη από τους μαθητές της, Μαρία Καμπούρη και Βασίλη Χατζηλούκα – φορτίζοντας ακόμα περισσότερο συναισθηματικά την ατμόσφαιρα.

Για το τέλος δε ας κρατήσουμε την πρόσφατη δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τις προσπάθειες όπως αυτήν της Τρίτης, που όπως φαίνεται είναι μόνο η αρχή, «Υπάρχει προοπτική να γίνουν περισσότερα. Ξεκινώ εγώ και μετά θα το συνεχίσουν οι μαθητές μου». 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!