Γιάννης Πάριος & Ελένη Βιτάλη - Η συνέντευξη τύπου στην Ιερά Οδό

(PHOTOS) Οι δηλώσεις των καλλιτεχνών στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την έναρξη των κοινών τους παραστάσεων.
Γιάννης Πάριος & Ελένη Βιτάλη - Η συνέντευξη τύπου στην Ιερά Οδό Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιάννης Πάριος & η Ελένη Βιτάλη φέτος συμπράττουν στη σκηνή της Ιεράς Οδού, ξεκινώντας το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016. Οι δύο καλλιτέχνες, εν όψει της πρεμιέρας τους, πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου, όπου μίλησαν για τη συνεργασία τους.

Αφού ευχαρίστησαν τα μέσα για την παρουσία τους, ο Γιάννης Πάριος πήρε το λόγο και είπε: «Μαζευτήκαμε εδώ απόψε να σας πούμε ότι ανοίγουμε το Σάββατο κι ότι δε ξέρω τι θα κάνει η ζωή, αλλά η Ελένη κι εγώ την έχουμε δαμάσει και είναι τόσο καλή η ζωή μαζί μας, που θα περάσουμε έναν καυτό χειμώνα. Δεν «πουλάμε» τίποτα άλλο εκτός απ’ τις ψυχούλες μας και το δώρο που μας έδωσε ο Θεός, τη φωνή».

Στη συνέχεια, η Ελένη Βιτάλη δήλωσε: «Φέτος πραγματοποιείται ένα όνειρό μου, ένα όνειρο που είχα χρόνια. Απ’ τα πανηγύρια πήρα πάρα πολλά πράγματα, πανήγυρις, κυκλικοί χοροί: η αγάπη. Όμως, είναι πολύ μεγάλο πράγμα αυτό που νιώθω φέτος, που μπορώ να πω τα τραγούδια που δεν προλαβαίνουμε συνήθως να βάλουμε σε ένα πρόγραμμα. Φέτος νιώθω ότι μιλάω με νότες, το λέω και το εννοώ. Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ Γιάννη που μου δίνεις την ευκαιρία να μην πληρώνω και να σ’ ακούω. Θέλω να ευχαριστήσω το Ντίνο Γεωργούντζο και το Θανάση Βασιλά, έναν εξαιρετικό σολίστα κι ενορχηστρωτή, αλλά και όλα τα παιδιά της ορχήστρας που πραγματικά σκύψανε με αγάπη στο όραμα και στο όνειρο του Γιάννη και στο δικό μου, για να μεταφερθεί σε σας. Και θα κλείσω αυτό το λογύδριο με ένα τραγούδι που λέμε με το Γιάννη: «Είμαστε αλάνια και δεν την τρομάζουν οι φουρτούνες τη δική μας ράτσα». Οι χοροί θα κρατήσουνε, εδώ μέσα θα πούμε τον άμμο της θάλασσας γιατί είμαστε τραγουδιστές παντός ρεπερτορίου και παντός καιρού με την καλή έννοια».

Τέλος, ο μαέστρος Ντίνος Γεωργούντζος πήρε το λόγο για να πει: «Πολύ τιμητικό να βρίσκομαι στο ίδιο τραπέζι με τον Πάριο και τη Βιτάλη, ή πιο απλά θα έλεγα με το Γιάννη και την Ελένη, που έτσι έχουν καταχωρηθεί στο μυαλό, στην ψυχή και την καρδιά όλων των Ελλήνων. Δυο τεράστιοι καλλιτέχνες, μοναδικός καθένας στο είδος του. Νομίζω ότι έχουν τραγουδήσει ό,τι υπάρχει από το ελληνικό ρεπερτόριο, το έχουν εκφράσει στο μεγαλύτερο βαθμό και με το μεγαλύτερο συναίσθημα που θα μπορούσαμε να το απολαύσουμε κι αυτή η συνεργασία, ενώ ακούγεται σαν κάτι εντυπωσιακό, μαγικό, νομίζω ότι για το κοινό είναι απλά αγαλλιαστική, με την έννοια ότι είναι σαν κάτι που περιμένεις και πρέπει να συμβεί. Αφήνω το συναρπαστικό για τους ίδιους, γιατί τελικά αυτό που ζήσαμε στις πρόβες είναι ότι ο ένας έχει συναρπάσει τόσο τον άλλο, που εμάς που ήμασταν από πίσω σαν ορχήστρα μας αγαλλίασε και πιστεύω αυτό θα κάνει και στο κοινό. Κάνουν σαν παιδιά, θαυμάζοντας ο ένας τον άλλο και αυτό αποδεικνύει ότι είναι τόσο μεγάλοι καλλιτέχνες, που στην κορφή τους μπορούν να δουν και το αντίστοιχο ύψος. Από εκεί και πέρα, έχει φέρει καθένας τα δικά του μαγικά βότανα στην ψυχή καθενός μας, το δικό του αδαμαντορυχείο σ’ αυτή την παράσταση, για να κάνουν κάτι το οποίο θα μείνει στις καρδιές όλων. Να πω και λίγα λόγια για την υπέροχη ορχήστρα που έχουμε φέτος. Είναι μια μεγαλύτερη ορχήστρα, διπλή, μια ένωση των ορχηστρών της Ελένης και του Γιάννη, που απαρτίζεται από εξαιρετικούς μουσικούς σολίστες. Στην αρχή θα υπάρχει ένα πολύ ωραίο κουιντέτο με ακουστικά όργανα, μετά ένα ηλεκτρικό σεξτέτο και μετά κάθε ορχήστρα με το δικό της πολύ χαρακτηριστικό ήχο, θα συνοδεύσει τους καλλιτέχνες».

Ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων, όπου ο Γιάννης Πάριος είπε, μεταξύ άλλων: «Ο καλλιτέχνης, αν δεν έχει τη δύναμη να ανεβάσει τον κόσμο επάνω, πρέπει να κατέβει αυτός σ’ αυτόν. Είναι μια σχέση έρωτα. Αν υπάρχει ανταπόκριση, είναι όμορφη». Σε σχέση με τη σύμπραξή του με την Ελένη Βιτάλη, δήλωσε: «Δεν έχουμε αντιπαλότητα. Εγώ θέλω να έχει επιτυχία η Ελένη και η Ελένη εγώ. Δε νιώθουμε ανταγωνισμό. Είμαστε ασφαλείς», ενώ για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα ανέφερε: «Εμείς τι νομίζετε ότι πουλάμε; Πουλάμε όνειρα αλλά όχι μεταχειρισμένα. Εμείς τραγουδάμε. Δεν είμαστε πολιτικοί κι ούτε πρόκειται να ανακατευτούμε με την πολιτική. Το να έρχεται κάποιος να κάνει τουρισμό στην Ελλάδα είναι καλό. Άλλωστε μόνο για τουρισμό έρχεται. Αν θέλουν να τη βοηθήσουν μπορούν και από τη χώρα τους. Όποιος υποστηρίζει την Ελλάδα μπορεί να το κάνει και από τον τόπο του. Όχι να έρχεται να κάνει βόλτες και να τον κερνάμε τσαγάκι και Ακρόπολη».

Παίζουν:

Κιθάρα: Κονταράτος Βαγγέλης
Μπάσο: Καβαλιεράτος Σταύρος
Πνευστά: Τιγκράν Σαρκισιάν
Τύμπανα: Τόμπρος Μανώλης
Πλήκτρα: Γκίτσης Κώστας
Ενορχήστρωση - μπουζούκι: Βασιλάς Θανάσης

Τύμπανα: Βασιλείου Τάκης
Μπάσο: Πολίτης Νικος
Κιθάρα: Χριστοδούλου Σάββας
Πιάνο: Μιχαηλίδης Κώστας
Μπουζούκι: Παπαδόπουλος Δημήτρης
Ενορχήστρωση - πιάνο: Γεωργούντζος Ντίνος

Κρουστά: Γλένης Σπύρος
Τσέλο: Αναστασίου Ρία
Βιολί: Γκιούλετζης Θάνος
Ακορντεόν: Τσολάκης Κυριάκος

Info:


Έναρξη: Σάββατο 19 Νοεμβρίου
Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο βράδυ & Κυριακή απόγευμα

Ιερά Οδός
Ιερά Οδός 18-20
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3428272

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!