Bruce Springsteen – «Αγανακτισμένοι… είμαι μαζί σας»

(VIDEO + ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Το «αφεντικό» δε μασάει τα λόγια του. Έτσι χθες, στην πρώτη του κιόλας συναυλία στη Σεβίλλη, που άνοιξε την ευρωπαϊκή…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

περιοδεία του, απευθυνόμενους στους 25 χιλιάδες που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο (de la Cartuja) της ανδαλουσιανής πόλης, δήλωσε: «Αγανακτισμένοι… είμαι μαζί σας».

Είχαν προηγηθεί οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στη Μαδρίτη και τις άλλες πόλεις της Ισπανίας ώστε να αποτρέψουν τους διαμαρτυρόμενους να παραμείνουν στις πλατείες και τα άλλα σημεία συγκέντρωσης μετά τις 10 το βράδυ.

Το Στάδιο δεν είναι γεμάτο. Οι «τιμές» των εισιτηρίων τσουχτερές (από 65 έω. ς 100ευρώ). Το κοινό όμως είναι θερμό, όπως και η θερμοκρασία αγγίζει τους 42 βαθμούς

Ο ρόκερ στα 62 του παραμένει δυναμικός και χειμαρρώδης, λες και ο χρόνος έχεις σταματήσει. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα… πάμε. Τρεις ώρες στη σκηνή, δίχως τερτίπια και φανφάρες , χωρίς ειδικά εφέ και άλλα περιττά.

Η ευρωπαϊκή τουρνέ του «αφεντικού» έχει τον τίτλο του νέου του άλμπουμ «Wrecking Ball». Ενός δίσκου που ηχητικά μπορεί να μην εκπλήσσει για την ευρηματικότητα του, θεματικά όμως είναι μια γροθιά στο στομάχι για τη σύγχρονη αμερικάνικη κοινωνία του γκρίζου και της κατάθλιψης που επιφέρουν ετσιθελικά εκμεταλλευόμενοι το «μετά» οι «έχοντες» και «κατέχοντες».

Ξεκίνημα με 4 καινούργια τραγούδια και στη συνέχεια τα κλασικά: The Ties That Bind, The River, She’s the One, Born to Run, Badlands, Dancing in The Dark κ.ά.

Ο Springsteen πέρα από την «πολιτική» θέση του, δεν ξεχνάει τα «ανθρώπινα». Πολλές και φορτισμένες οι αναφορές στο για χρόνια συνοδοιπόρο του στη σκηνή και στη μουσική, Clarence Clemons, τον περίφημο σαξοφωνίστα που χάθηκε πέρυσι. Τον αντικαθιστά επάξια ο εγγονός του, Jake Clemons.

Ακολουθούν Μιλάνο, Φλωρεντία και Τεργέστη. Φίλοι μας θα βρεθούν και εκεί για να σας μεταφέρουμε «κλίμα»

Φωτογραφίες: Afp/Quicler (Corriere della Sera)


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!