Ατμοσφαιρικό «Jazz στο Πάρκο» με αφιέρωση στον Μίκη

Ένας ολόκληρος κόσμος, παραμυθένιος, ατμοσφαιρικός και φυσικά jazz περίμενε το κοινό που παρέμεινε πιστό δίνοντας και φέτος δυναμικό παρών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η μουσική που παίχθηκε εκεί έγινε ένα με το ατμοσφαιρικό τοπίο που προσφέρει απλόχερα το Κτήμα Σερπιέρη, αλλά και την περιπλάνηση για να φτάσει κανείς έως εκεί και να ανακαλύψει ένα χώρο που δεν φανταζόταν με τίποτε αν δεν γνωρίζει την περιοχή. Είναι το Κτήμα Σερπιέρη, της γνωστής οικογένειας που έχει παράδοση με την ιππασία, όπου υπάρχει ο Πύργος Βασιλίσσης από το 1864 τον οποίο διατηρεί σε άψογη κατάσταση. Εκεί ήταν η εξοχική κατοικίας της Βασίλισσας Αμαλίας στην αυλή της οποίας διεξήχθη το φεστιβάλ παρουσία περισσότερων από 1.000 ατόμων σε μια πολύ πετυχημένη βραδιά.
24
O κόσμος ξετρελάθηκε με τα άλογα πηγαίνοντας ν’ ακούσει jazz!

Αφού διέσχιζε κανείς μια καταπληκτική αίθουσα γεμάτη κρασιά με υπέροχο φωτισμό και προχωρούσε προς το χώρο του πύργου, τον περίμενε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Φιλικά προς τον άνθρωπο άλογα ήταν πρόθυμα για χάδια των μικρών και μεγάλων σε μια μεγάλη αυλή που οδηγούσε στον ατμοσφαιρικό χώρο της συναυλίας! Είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι θεατές θα επισκεφτούν για ξενάγηση το χώρο μια άλλη μέρα μετά από τηλεφωνικό ραντεβού σύμφωνα με τους όρους λειτουργίας του χώρου αυτού.
19
Ο Γιώργος Τρανταλίδης παρουσιάζει τον Gilad Atzmon

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή που ανήγγειλε από το μικρόφωνο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ και μουσικός με ιστορία Γιώργος Τρανταλίδης στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη : «Μέσου του Ζορμπά που συνέθεσε ο Μίκης έφθασε η λεβεντιά και η ελευθερία του Έλληνα σε όλο τον κόσμο αναδεικνύοντας όσα έγραψε στο βιβλίο του ο Νίκος Καζαντζάκης».

Η συνέχεια ήταν εμβόλιμη στο πρόγραμμα αλλά επιβεβλημένη λόγω της απώλειας του εθνικού μας συνθέτη. Ο Gilad Atzmon με το σαξόφωνό του με την βοήθεια του Κωνσταντίνου Στουραϊτη στο κοντραμπάσο έπαιξαν την μελωδία του «Αν Θυμηθείς Τ’ Όνειρό Μου» του Μίκη Θεοδωράκη, ένα παγκόσμιο τραγούδι που λάτρεψαν και οι Beatles, αλλά και ο Ισραηλινο-Βρετανός σαξοφωνίστας που φυσικά γνώριζε την Μίκη και χάρηκε ιδιαίτερα που του αφιέρωσε το κομμάτι αυτό. Να αναφέρουμε ότι το τραγούδι αυτό έχει διασκευάσει και ενορχηστρώσει στην πορεία του ο Γ. Τρανταλίδης σε ερμηνεία Βασίλη Λέκκα.
9
Γιώτης Σαμαράς

Αμέσως μετά μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα ο Δήμος Ίλιου τίμησε τον ιδιοφυή τζαζίστα Τάκη Πατερέλη για την προσφορά του στην μουσική σε μια συγκινητική για τον ίδιο και τον κόσμο που σπάνια βλέπει μια τέτοια βράβευση σε jazz μουσικό.10
Γιώτης Σαμαράς Quartet

Το 10ο Jazz στο Πάρκο άνοιξε η Τάνια Γιανούλη με το πιάνο της μια μουσικός με καθαρά δικό της ήχο. Ακολούθησε ο Γιώτης Σαμαράς, καταξιωμένος κιθαρίστας και συνθέτης, με το κουαρτέτο του που αποτελούν οι : Κωνσταντίνος Χριστοδούλου στο πιάνο, Yoel Soto : ηλεκτρικό μπάσο, Σωτήρης Ντούβας : τύμπανα. Ο ήχος του ήταν υψηλής ποιότητας, ιδανικός για μια τέτοια όμορφη και ανεκτή από ζέστη καλοκαιρινή βραδιά με διάφορα μουσικά στυλ της jazz και latin-jazz δικών του συνθέσεων ανάμεσά τους το κομμάτι 3/4 «Pantela’s Box» και γραμμένο και αφιερωμένο για τον πιανίστα Παντελή Μπενετάτο.
11
Gilad Atzmon trio

Τη βραδιά έκλεισε ένας τους καλύτερους σαξοφωνίστες της jazz στον πλανήτη, ο Gilad Atzmon που έχει βάση του το Λονδίνο με το τρίο του που αποτελούσαν ο κιθαρίστας Κωνσταντίνος Στουραΐτης που θα παίξει ακουστικό μπάσο και ο Γιώργος Κωστελέτος στην ντραμς. Την δεξιοτεχνία του σε hard bop, be bop και hi-jazz χάρηκε το κοινό που έμεινε έως το τέλος της βραδιάς. Ανάμεσά τους έπαιξε και δύο διασκευές το «Now Is The Time» του Thelonious Monk και για φινάλε το «What A Wonderful World» του Louis Armstrong» λέγοντας στο μικρόφωνο πριν το κομμάτι ότι πόσο όμορφος είναι ο κόσμος με την μουσική…
23
Η είσοδος του χώρου της εκδήλωσης

Tο 10ο Jazz στο Πάρκο παρακολούθησε ο γνωστός ηθοποιός Άλκης Παναγιωτίδης, που ξεκίνησε την καριέρα του ως ντράμερ και είναι πιστός φίλος της jazz.

*Οι φωτογραφίες είναι του Γ. Αλεξίου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!