Αλκίνοος Ιωαννίδης & Σωκράτης Μάλαμας στην Πλατεία Νερού

(VIDEO & PHOTOS) Δείτε αποσπάσματα και φωτογραφίες από τις εμφανίσεις των τραγουδοποιών στην Πλατεία Νερού.
Αλκίνοος Ιωαννίδης & Σωκράτης Μάλαμας στην Πλατεία Νερού Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιουνίου διοργανώθηκε μια «τιτάνια» συναυλία στην Πλατεία Νερού, με τους Group PαrΩdy, Λεωνίδα Μπαλάφα, Αλκίνοο Ιωαννίδη & Σωκράτη Μάλαμα. Καθώς η μέρα ήταν εργάσιμη, δυστυχώς δεν προλάβαμε να παρακολουθήσουμε τα μέρη των Group PαrΩdy & Λεωνίδα Μπαλάφα, που ξεκίνησαν από νωρίς.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, στη μιάμιση ώρα που είχε στη διάθεσή του, διάλεξε να τραγουδήσει κάποια από τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια του, όπως τα «Καθρέφτης», «Εκτός τόπου και χρόνου», «Πάντα θα ξημερώνει», «Πατρίδα», «Μαύρη πεταλούδα», αλλά και «Θεέ μου μεγαλοδύναμε», «Τα ζηλιάρικά σου μάτια» κ.α., ενώ δεν παρέλειψε να αφιερώσει την «Ωραία του χωριού» στις ωραίες της Πλατείας Νερού.

Μαζί του, ο Γιώργος Καλούδης στο τσέλο & τη λύρα, ο Μανώλης Πάππος στο μπουζούκι & το λαούτο, ο Φώτης Σιώτας στο βιολί και ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσο.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, σειρά είχε ο Σωκράτης Μάλαμας, ο οποίος επίσης επέλεξε κάποια από τα πιο γνωστά του τραγούδια, ξεκινώντας με «Τα παιδιά μες την πλατεία», αλλά και τραγούδια άλλων που συνηθίζει να λέει στις συναυλίες του. Μαζί του στο τραγούδι ήταν η Λαμπρινή Καρακώστα, τραγούδησε όμως και ο Φώτης Σιώτας. Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της εμφάνισης του Σωκράτη, ήταν βέβαια το καινούριο τραγούδι του, με τίτλο «Με το κρασί στο αίμα», σε δική του μουσική & στίχους του Άρη Κεραμάρη.

Έπαιξαν: Νίκος Μαγνήσαλης, τύμπανα, Γιάννης Παπατριανταφύλλου, κοντραμπάσο, Φώτης Σιώτας, βιολί & βιόλα και Κυριάκος Ταπάκης, λαούτο & μπουζούκι.

Το εντυπωσιακότερο της βραδιάς, εκτός από τις πολύ καλές εμφανίσεις και των δύο τραγουδοποιών, νομίζω πως ήταν η εικόνα που είχαμε, κυρίως όσοι βρισκόμασταν προς τα πίσω, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς του χώρου, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, όσο και λόγω των ωραίων φωτισμών, των τεσσάρων videowall και βέβαια του τεράστιου πλήθους που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τις συναυλίες - άκουσα πως πλησίασε τις 12 χιλιάδες!

Αν και το line up είχε ανακοινωθεί από καιρό χωρίς να «δείχνει» συνεύρεση των καλλιτεχνών επί σκηνής, αυτή ήταν κάτι που θα ήθελα, έστω ως έκπληξη - δε συνέβη. Την άλλη φορά, ίσως. Ως τότε, αναμένουμε τις επόμενες καλοκαιρινές εμφανίσεις τους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!