Αφυπνιστικές «Μικρές Ιστορίες Φόνων» στο Vault

(PHOTOS) Πέντε «Μικρές Ιστορίες Φόνων» ζωντανεύουν στη σκηνή του Πολυχώρου Vault, μέσα από δυνατούς μονολόγους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πρόκειται για ένα νέο έργο, γραμμένο από τον Παναγιώτη Μπρατάκο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά, που παρουσιάζεται κάθε Σαββατοκύριακο και Δευτερότριτο σε δύο διαφορετικές εκδοχές, με διαφορετική διανομή ρόλων και αλλαγές στο τέλος του έργου.

Στην παράσταση του Σαββάτου 10 Ιανουαρίου - στην οποία βρέθηκα - η σκηνή ανήκε στη Μυρτώ Γκόνη, τη Τζένη Διαγούπη, τον Πολ Ζαχαριάδη, τη Βάνα Παρθενιάδου, το Νίκο Γκέλια, την Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, τη Δώρα Χρυσικού και το Στέλιο Ψαρουδάκη - όλοι τους εξαιρετικοί.

Η Μυρτώ Γκόνη, σε ρόλο αιμοδιψούς – για τα νούμερα της τηλεθέασης – δημοσιογράφου, μετατρέποντας το κελί της σε τηλεοπτικό πλατό, παρουσιάζει μια φαντασιακή εκπομπή με θέμα «Ενός λεπτού σιγή για όσους δολοφόνησαν από αγάπη» με καλεσμένους θύτες, θύματα και μάρτυρες. Πέντε «Μικρές Ιστορίες Φόνων» από αγάπη εκτυλίσσονται επί σκηνής μέσα από τους μονολόγους – μέσα από απολογίες, εξομολογήσεις και μαρτυρίες, αλλά και τα τραγούδια του Μάνου Αντωνιάδη.

Σκληρές οι ιστορίες και ακόμα πιο σκληροί οι μονόλογοι – άλλοι ανατριχιαστικοί και άλλοι χιουμοριστικοί, μα όλοι τους τόσο αληθινοί – με το «σκληρό» του θέματος να μην έγκειται σε ανατριχιαστικές περιγραφές, αλλά σε ρεαλιστικά κείμενα και ανεξαιρέτως δυναμικές ερμηνείες που κόβουν την ανάσα. Λιτό το σκηνικό, ανέδειξε κάθε λέξη του κειμένου, κάθε στίχο των τραγουδιών, κάθε σκηνοθετική λεπτομέρεια στην κίνηση των ηθοποιών.

Πρόκειται για ένα έργο άκρως αφυπνιστικό, ένα δριμύ «κατηγορώ» στην κίτρινη δημοσιογραφία, το βωμό της τηλεθέασης και τους τηλεθεατές που τη θρέφουν. Ένα έργο που προκαλεί το σοκ, τη συμπόνια και το γέλιο του θεατή και συγχρόνως του γεννά δεύτερες σκέψεις για το ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης, ποιος ο δολοφόνος του αυτόχειρα. Όσοι αγαπάτε το θέατρο, μη χάσετε αυτή τη παράσταση!

Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!