Αφιέρωμα Ζαμπέτα στο «Στάβλο»

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΡΕΠΟΡΤΑΖ) Η προσέλευση του κόσμου χτες στον «Στάβλο» αποδεικνύει ότι ο Γιώργος Ζαμπέτας παραμένει διαχρονικός και ταυτόχρονα εμπορικός...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/07/2013
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε μια βραδιά που επιμελήθηκε ο Νίκος Κατσίκης παρουσιάστηκαν αρκετά «άπαιχτα», ανέκδοτα αλλά και αγαπημένα τραγούδια του Ζαμπέτα. Το ενδιαϕέρον ήταν ότι σε αυτό το αϕιέρωμα συμμετείχαν όλες οι ηλικίες... Από τον 13χρονο, αλλά πολύ καλό, Παναγιώτη Γρούμπα που τραγούδησε και έπαιξε μπουζούκι στην αρχή του προγράμματος στην νεαρή Χριστίνα-Μαρία Λαζάρου που ερμήνευσε ξεχωριστά λιγότερο παιγμένα τραγούδια του Ζαμπέτα. Τραγούδια όπως το «Ένα ταξίδι είν' η ζωή», το «Ένα παλιό ρεμπέτικο», το «Καράβι που θα ϕύγει» και το «Στάσου στο 16» δεν ακούγονται συχνά στα μαγαζιά ούτε στο ραδιόϕωνο.

Ξεχωριστό σημείο στη βραδιά ήταν η παρουσία του εγγονού Γιώργου Ζαμπέτα που τραγούδησε 3 ανέκδοτα τραγούδια του παππού του. Ο Γιώργος τραγούδησε και γνωστά τραγούδια που ενθουσίασαν το κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπαιξε με το μπουζούκι του παππού του ηλικίας 50 χρόνων! Έχοντας πρόσβαση σε ένα πολύ μεγάλο και αξιόλογο ανέκδοτο υλικό του Γιώργου Ζαμπέτα, ο εγγονός Ζαμπέτας ετοιμάζει την πρώτη του δισκογραϕική δουλειά σε ενορχήστρωση του Νίκου Κατσίκη. Παραχώρησε μάλιστα 2 μοναδικά ηχητικά ντοκουμέντα όπου ακούστηκε ο Ζαμπέτας όταν συνέθετε σπίτι του μετέπειτα γνωστά τραγούδια! Η κορύϕωση της βραδιάς ήρθε με τη συμμετοχή του Γιάννη Ντουνιά. Για χρόνια υπήρξε συνεργάτης του Ζαμπέτα και ερμηνευτής αρκετών τραγουδιών του σε πρώτη εκτέλεση όπως το «Νύχτα ονειρομάνα» που ακούστηκε και χτες σε μια μοναδική ερμηνεία χωρίς μικρόϕωνο!

Η βραδιά ξεκίνησε και έκλεισε με επιλεγμένα ορχηστρικά και αυτοσχεδιάσμους σε θέματα του συνθέτη. Ειδική αναϕορά αξίζει στην ορχήστρα που αποτελούταν από μαθητές του Κατσίκη (Παναγιώτης Χιωτίδης -μπουζούκι, Γιώργος Ντουμπάρας - μπουζούκι, μπαγλαμά και Παναγιώτης Γρούμπας - μπουζούκι, τραγούδι) αλλά και από 2 πολύ καλούς επαγγελματίες μουσικούς του χώρου. Τον Αντώνη Τζίκα στο κοντραμπάσο και τον Σπύρο Πανταζή στην κιθάρα και στα ϕωνητικά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!