Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Μήνυση 54 χρόνια μετά για σεξουαλική παρενόχληση

Οι πρωταγωνιστές υπέβαλαν μήνυση για τη γυμνή σκηνή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Ολίβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ, οι πρωταγωνιστές στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», υπέβαλαν μήνυση για τη γυμνή σκηνή που γύρισαν όταν ήταν μόλις 15 και 16 ετών.

Η 71χρονη Ολίβια και ο 72χρονος Λέοναρντ στην αγωγή που κατέθεσαν την Παρασκευή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια, ισχυρίζονται ότι κινηματογραφήθηκαν γυμνοί χωρίς την συγκατάθεσή τους, κατηγορώντας την Paramount Pictures για σεξουαλική παρενόχληση, απάτη, σεξουαλική κακοποίηση και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Υποστηρίζοντας πως ο Φράνκο Τζεφιρέλι τους είχε πει αρχικά ότι δεν θα υπήρχε γυμνό στην ταινία.

Ο μάνατζερ των δύο ηθοποιών Τόνι Μαρινότσι, δήλωσε: «Αυτό που τους είπαν και αυτό που συνέβη ήταν δύο διαφορετικά πράγματα».

Αναφερόμενος στο γεγονός, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δύο ηθοποιών, την τελευταία ημέρα των γυρισμάτων, τους επεσήμαναν πως η ταινία «θα αποτύγχανε» αν δεν έπαιζαν μια γυμνή σκηνή με μακιγιάζ σώματος.

«Εμπιστεύτηκαν τον Φράνκο. Στα 16 τους, ως ηθοποιοί, πήραν το παράδειγμά του ότι δεν θα παραβίαζε αυτή την εμπιστοσύνη που είχαν

Ο Φράνκο ήταν φίλος τους, και ειλικρινά, στα 16 τους, τι να κάνουν;», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Τόνι Μαρινότσι.
franco olivia leonard
Ο Φράνκο Τζεφιρέλι με την Ολίβια Χάσεϊ και τον Λέοναρντ Γουάιτινγκ

Η αγωγή των 500 εκατομμυρίων δολαρίων

Οι δύο ηθοποίοι ζητούν αποζημείωση από την εταιρεία παραγωγής αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη μύνησή τους αναφέρουν επίσης πως ο Φράνκο Τζεφιρέλι έδειξε στους ηθοποιούς πού θα τοποθετούνταν η κάμερα, και ότι δεν θα γυριζόταν κάποια γυμνή σκηνή.

Με την Ολίβια και τον Λέοναρντ να δηλώνουν πως: «δεν είχαν άλλη επιλογή από το να παίξουν γυμνοί με μακιγιάζ σώματος, όπως απαιτήθηκε την τελευταία ημέρα των γυρισμάτων».
olivia leonard now
Ο Λέοναρντ και η Ολίβια σήμερα

Δεν είχαν καταλάβει τι επρόκειτο να τους χτυπήσει

Ο δικηγόρος των δύο ηθοποιών, Σόλομον Γκρέσεν, σε δήλωσή του στο μέσο Variety αναφέρει χαρακτηριστικά: «ήταν πολύ νεαρά αφελή παιδιά στη δεκαετία του '60 που δεν είχαν καταλάβει τι επρόκειτο να τους χτυπήσει».

Οι δυο ηθοποιοί δήλωσαν πως αυτή η σκηνή τους προκάλεσε μακροχρόνιο οικονομικό, σωματικό και συναισθηματικό πόνο.

Ενώ στην μήνυση αναφέρεται πως η ταινία κόστισε στην Ολίβια και στον Λέοναρντ «απώλεια αποδοχών και άλλων εργασιακών παροχών και ευκαιριών απασχόλησης».

Η τεράστια αποζημίωση που διεκδικούν οι δύο ηθοποιοί αντιστοιχεί στο ποσό που έβγαλε η ταινία από την κυκλοφορία της το 1968.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!