Ποιο είναι το πιο «ανεβαστικό» κομμάτι των τελευταίων 50 ετών;

(ΑΚΟΥΣΕ) Μια νέα έρευνα καταλήγει στο τραγούδι που έχει την ικανότητα να ανεβάζει τη διάθεση & τον κόσμο στη σκηνή!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, κλήθηκαν να κατονομάσουν τα τραγούδια που έχουν τη δύναμη να τους φτιάχνουν τη διάθεση, ακόμα κι όταν είναι πεσμένοι ή έχουν προβλήματα.

Συμμετείχαν συνολικά 2.000 ενήλικες και, όπως αναφέρει η Daily Mail, η πιο κοινή απάντηση στο ερώτημα ήταν ένα τραγούδι των Queen, με ζωηρό ρυθμό και κεφάτους στίχους, το «Don't Stop Me Now».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Νευρολογίας Jacob Jolij, που ανέλυσε τα ευρήματα της έρευνας, το τραγούδι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της «μαγικής συνταγής» που κάνει ένα τραγούδι «ανεβαστικό». «Η ανάλυσή μου επιβεβαίωσε όσα γνωρίζαμε ήδη από τη βιβλιογραφία. Τα τραγούδια ματζόρε με ταχύ ρυθμό μπορούν να δημιουργήσουν πολύ πιο εύκολα θετικά συναισθήματα», ανέφερε.

Μεταξύ των τραγουδιών που ανέδειξε η δημοσκόπηση περιλαμβάνονται κι άλλες επιτυχίες, όπως το «Dancing Queen» των ABBA, το «Good Vibrations» των Beach Boys, το «Uptown Girl» του Billy Joel, το «Eye of the Tiger» των Survivor και το «Livin' on a Prayer» των Bon Jovi.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!