Freddie Mercury: Χειρόγραφό του αποκαλύπτει τον πρώτο τίτλο του "Bohemian Rhapsody"

Οι σημειώσεις του θρύλου των Queen βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μία άγνωστη λεπτομέρεια αποκαλύφθηκε μέσα από τα χειρόγραφα του θρύλου των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι για έναν από τους πιο διάσημους ροκ ύμνους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: το "Bohemian Rhapsody".

Μία νέα έκθεση των χειρογράφων του Φρέντι στον οίκο δημοπρασιών Sotheby's, στο Λονδίνο, αποκάλυψαν, ότι ο Μέρκιουρι είχε δώσει αρχικά τον τίτλο "Mongolian Rhapsody" στο κομμάτι.

Γραμμένοι με μπλε και μαύρο στυλό σε ένα σημειωματάριο της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας British Midland Airways, η οποία δεν υφίσταται πλέον, οι στίχοι του κλασικού τραγουδιού εκτείνονται σε 15 σελίδες και αποκαλύπτεται, ότι αργότερα αντικατέστησε το Mongolian με το Bohemian.

4σδφχψ.webp

Σε μία άλλη σελίδα, αποκαλύπτεται ένα διαφορετικό άνοιγμα της δεύτερης στροφής. Σε αυτό το σημείο οι στίχοι αρχικά λένε: "Mama, there's a war began, I've got to leave tonight". Στην τελική του μορφή, ωστόσο, το τραγούδι αναφέρει: "Mama, just killed a man".

ςερσδζχ.webp
Σε άλλη σελίδα υπάρχει μια ακατάστατη σειρά λέξεων και φράσεων, μερικές από τις οποίες μπήκαν στο τραγούδι, όπως οι “Galileo”, “Bismillah” και “Fandango” (ενώ άλλες όπως “Matador” και “Belladona” όχι.)

Πάντως, στις σημειώσεις δεν αναφέρεται ο λόγος που ο Μέρκιουρι άλλαξε τον τίτλο, το "Bohemian Rhapsody". Το συγκεκριμένο χειρόγραφο είναι ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι, τα οποία πωλήθηκαν από την πρώην σύζυγό του και παντοτινή του φίλη Μαίρη Όστιν και η τιμή εκτίμησής του ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια λίρες. Στο ίδιο, μάλιστα, καταγράφονται σημειώσεις και για τα τραγούδια "Don't Stop Me Now", "Somebody to Love" και "We Are the Champions".


ρςαεφσδ.jpg

Ο ίδιος πάντως είχε αποκαλύψει, το 1976 πως αρχικά είχε απορρίψει το κομμάτι, στη συνέχεια όμως το εξέλιξε και κατέληξε στην τελική εκδοχή του με την οποία έγινε γνωστό παγκοσμίως.
Το «Bohemian Rhapsody» κυκλοφόρησε στις 21 Νοεμβρίου του 1975 μαζί με το άλμπουμ των Queen « A Night at the Operα». H μουσική είναι γραμμένη εξ ολοκλήρου από τον Μέρκιουρι και αποτελεί μια ένα εμπνευσμένο μείγμα κλασικού και ροκ ήχου, συνολικής διάρκειας έξι λεπτών.

τ4σδφχψ.webp

Μετά την κυκλοφορία του παρέμεινε εννέα ολόκληρες εβδομάδες στην κορυφή των βρετανικών τσαρτς, όπου έπανήλθε για πέντε επιπλέον εβδομάδες το 1991, μετά τον θάνατο του Φρέντι Μέρκιουρι ενώ πούλησε περισσότερα από έξι εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακόμη και σήμερα παραμένει ανάμεσα στα τραγούδια με τις περισσότερες ηλεκτρονικές πωλήσεις, ενώ σύμφωνα με έρευνες έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πλέον επιδραστικά στην ανθρώπινη ψυχολογία.




Με την ονομασία «Freddie Mercury: A World of His Own», η δημοπρασία που αποτελείται από έξι μέρη, περιλαμβάνει μια σειρά από προσωπικά αντικείμενα, από κοστούμια σκηνής και βικτοριανούς πίνακες μέχρι μια ασημένια χτένα για το μουστάκι από το Tiffany & Co. Ένα από τα έξι μέρη είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην αγάπη του τραγουδιστή για την ιαπωνική τέχνη και θα περιλαμβάνει στάμπες από ξύλο και πορσελάνη από τη συλλογή του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!