Πέθανε ο Tyrone Downie, πιανίστας του Μπομπ Μάρλεϊ στους Wailers

Ήταν 66 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Τζαμαϊκανός κημπορντίστας –πιανίστας και παραγωγός, Tyrone Downie, γνωστός για τη δουλειά του ως μέλος των Bob Marley και The Wailers, πέθανε στην Τζαμάικα στις 5 Νοεμβρίου στο δρόμο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Δυτικών Ινδιών, σε ηλικία 66 ετών.

Ως φοιτητής του Kingston College έκανε το ντεμπούτο του με το θρυλικό συγκρότημα του Bob Marley τους Wailers στα μέσα της δεκαετίας του ‘70, στην ηχογράφηση του άλμπουμ «Rastaman Vibration», ενώ έως τότε ήταν μέλος των Impact All Stars.
Wailers with Tyrone down 2nd left
Τη στιγμή του θανάτου του, έπαιζε με το συγκρότημα reggae «Jahzz» που έχει έδρα τη Γαλλία.

«Δυστυχώς θα λείψει ο Tyrone, ήταν ένας σπουδαίος μουσικός και πολύ σημαντικός στη μουσική βιομηχανία. Είχαμε προγραμματίσει συναυλίες αλλά έφυγε χθες το βράδυ», είπε στο Jamaica Observer ο Michel Jovanovic, μέλος του συγκροτήματός του στη Γαλλία.

Ο Downie έκανε πρόσφατα την παραγωγή δύο άλμπουμ, ένα για τον Tiken Jah Fakoly, που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες και ένα άλλο για τους Jahzz, που θα κυκλοφορήσει μέσα στην άλλα εβδομάδα.
Bob Marley Tyrone Downie with golden records
Για χρόνια, ζούσε στη Γαλλία με την οικογένειά του, όπου ήταν μέλος της περιοδεύουσας μπάντας των Youssou N'Dour, στου οποίου το άλμπουμ «Remember» ήταν παραγωγός. Ο Downie σταμάτησε τις περιοδείες πριν από σχεδόν μια δεκαετία. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, έπαιξε με τους Jahzz, υποστηρίζοντας τα σόου των Skatalites στη Γαλλία.
Tyrone Downie at studio
Έχει παίξει επίσης με τους The Abyssinians, Beenie Man, Black Uhuru, Buju Banton, Peter Tosh, Junior Reid, Tom Tom Club, Ian Dury, Burning Spear, Steel Pulse, Alpha Blondy, Tiken Jah Fakoly και Sly & Robbie.

Ο Downie κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ Organ-D το 2001.

Positive Vibration (1976) - Bob Marley & The Wailers


Bob Marley Tyrone Downie

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!