Πέθανε o «Poppa Funk» των Neville Brothers

Ήταν 81 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Art Neville, μεγάλη μορφή της soul και funk μουσικής, συνιδρυτής των Meters και Neville Bothers, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, λόγω επιβαρυμένης υγείας, στο σπίτι του έχοντας δίπλα την αγαπημένη σύζυγό του Lorraine.

Με αφετηρία τη γενέτειρά του, τη Νέα Ορλεάνη, μαζί με τον αδερφό του Aaron Neville έγραψαν ιστορία στην μουσική και ήταν από τους θεμελιωτές της funk soul μουσικής.

Οι Meters (1965-77, 1989-) είχαν την εκτίμηση των Rolling Stones με τις επιρροές τους από την μαύρη μουσική και άνοιγαν τις συναυλίες τους στα 70s στην περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Ήταν στα backing vocals των θρυλικού τραγουδιού του Dr. John “In The Right Place” και ο Paul McCartney τους κάλεσε στο ιστορικό πάρτυ του το 1975 για την κυκλοφορία του δίσκου του “Venus And Mars”στο Queen Mary.
art neville obit
Ο Art Neville κέρδισε το πρώτο του Grammy το 1989, με το "Healing Chant" με τους Neville Brothers (best pop instrumental) και στο δεύτερο, το 1996, συνεργάστηκε με τους Eric Clapton, Bonnie Raitt, Jimmy Vaughan, B.B. King"SRV Shuffle"
Neville Brothers - Yellow Moon (HQ audio)

 
Μέχρι τότε, οι Neville Brothers (1977-2012) είχαν ήδη συνεργαστεί με τον διάσημο παραγωγό των U2 και Bob Dylan, τον Daniel Lanois, στη χρυσή επιτυχία τους “Yellow Moon”. Στις συνεργασίες τους συμπεριλαμβάνονται οι Robert Palmer, Beastie Boys και Red Hot Chili Peppers. Επίσης είχαν συμμετοχή στο Woodstock ’94.

Ο Art Neville, κημπορντίστας, τραγουδιστής και συνθέτης έγινε δημοφιλής ως Poppa Funk και μεγάλη επιρροή πολλών καλλιτεχνών στην καριέρα τους. Είχε τρεις κόρες.
The Neville Brothers - Full Concert - 08/14/94 - Woodstock 94 (OFFICIAL)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!