Πέθανε ο Πελέ

Ήταν 82 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο κατά κόσμον Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, είχε υποβληθεί στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη σε επέμβαση για αφαίρεση όγκου στο παχύ έντερο και νοσηλεύτηκε για περίπου ένα μήνα. 

Στις αρχές Οκτωβρίου,πήρε εκ νέου εξιτήριο, αλλά τον Δεκέμβριο του 2021 νοσηλεύτηκε ξανά. 

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο την περασμένο Νοέμβριο.

Γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1940 στην πόλη Τρες Κορασόες της πολιτείας Μίνας Ζεράις, άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με τον αδόκητο χαμό του να προκαλεί απέραντη θλίψη.

Με τη φανέλα της Σάντος ο Πελέ κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Βραζιλίας και ισάριθμους διεθνείς τίτλους (τρία Διηπειρωτικά και τρία Copa Libertadores). Στις 20 Νοεμβρίου 1969, στην 909η συμμετοχή του σε αγώνα Α' Κατηγορίας της Βραζιλίας, σημείωσε το 1.000ό τέρμα του.

Η φήμη του Πελέ ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας του με την εθνική Βραζιλίας, με την οποία αγωνίστηκε 92 φορές επιτυγχάνοντας 77 γκολ. Οδήγησε την "σελεσάο" τρεις φορές στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1958, το 1962 και το 1970 και στη μόνιμη κατοχή του επάθλου Ζιλ Ριμέ.

Αν και το 1974 ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο, αποφάσισε τελικά να συνεχίσει υπογράφοντας τον επόμενο χρόνο τριετές συμβόλαιο με την ομάδα Κόσμος της Νέας Υόρκης. Τελικά, ο Πελέ έγραψε τον επίλογο του βιβλίου του το 1977, όταν και κρέμασε οριστικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αφού οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση τού πρωταθλήματος των ΗΠΑ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!