Πέθανε ο Μαρκ Λάνεγκαν

Ήταν 57 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Μαρκ Λάνεγκαν, ο τραγουδιστής των πρωτοπόρων του grunge Screaming Trees και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Queens of the Stone Age που ίδρυσε ο Josh Homme, και επίσης πετυχημένος σόλο καλλιτέχνης με 11 άλμπουμ, πέθανε στο σπίτι του στο Killarney της Ιρλανδίας. Ήταν 57 ετών. Η αιτία θανάτου δεν αποκαλύφθηκε. Δίπλα του ήταν η σύζυγός του Shelley.

Ξεκινώντας το 1984, ο Lanegan πρωτοστάτησε στο συγκρότημα Screaming Trees της πολιτείας της Ουάσιγκτον, και έγινε κεντρικό πρόσωπο στην αναπτυσσόμενη σκηνή του grunge που περιλάμβανε γκρουπ όπως οι Mudhoney, οι Melvins, οι Soundgarden και οι Nirvana. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2000.

Mark Lanegan

Ως σόλο καλλιτέχνης, ο Lanegan έγινε συχνός συνεργάτης για σχεδόν 15 χρόνια των Queens of the Stone Age, συμμετέχοντας στα άλμπουμ του γκρουπ "R", "Songs for the Deaf", "Lullabies to Paralyze", "Era Vulgaris" και “…Life Clockwork” της περιόδου 2000-2013.

Nirvana - Where Did You Sleep Last Night (Live On MTV Unplugged Unedited)


Ο Lanegan συνεργάστηκε επίσης με τον Kurt Cobain, ο οποίος ερμήνευσε τη διασκευή του Lanegan για το κλασικό "In The Pines" του Lead Belly (με τίτλο "Where Did You Sleep Last Night") για τη συναυλία των Nirvana στο MTV Unplugged.

Εκτός από σχεδόν μια ντουζίνα σόλο άλμπουμ, ο Lanegan συνεργάστηκε επίσης με τον Greg Dulli των The Afghan Whigs ως The Gutter Twins.

Mark Lanegan - Ugly Sunday [OFFICIAL VIDEO]


Στα απομνημονεύματά του που κυκλοφόρησε πέρυσι με τίτλο “Devil in A Coma”, ο Lanegan, αναφέρθηκε εκτενώς για τους αγώνες του με τον εθισμό όλα αυτά τα χρόνια και έγραψε για τη σοβαρή περίπτωση Covid που τον άφησε σε κώμα τριών εβδομάδων και προσωρινά κωφό.
Mark Lanegan 1
Είχε το δικό του κοινό στην Ελλάδα και την είχε επισκεφτεί αρκετές φορές για live εμφανίσεις.

Mark Lanegan - House a Home [OFFICIAL VIDEO]

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!