Πέθανε ο ντράμερ των Dead Kennedys, D.H. Peligro, μετά από τυχαία πτώση στα 63 του

Το συγκινητικό αντίο του μπασίστα των Chili Peppers, Flea
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο ντράμερ του εμβληματικού πανκ-ροκ συγκροτήματος Dead Kennedys πέθανε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου από "τραύμα στο κεφάλι του μετά από τυχαία πτώση" στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από το συγκρότημα στα social media.

Ο Peligro, γνωστός και ως Darren Henley, γεννήθηκε 9 Ιουλίου 1959 στο Σαιντ Λούις , στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών και εντάχθηκε στο συγκρότημα των Dead Kennedys το 1981 αντικαθιστώντας τον αρχικό ντράμερ Bruce Slesinger, ο οποίος ήταν περισσότερο γνωστός ως Ted. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1986 αλλά επανενώθηκε το 2001 χωρίς τον τραγουδιστή και ιδρυτή τους Jello Biafra και ο Peligro ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του ως ντράμερ.
D.H. 63 YEARS
Μεταξύ του Jello και της υπόλοιπης μπάντας υπάρχει αντιπαλότητα από τα τέλη της δεκαετίας του '90 λόγω της δικαστικής υπόθεσης που δίνει όλα τα δικαιώματα για όλα τα τραγούδια στο υπόλοιπο συγκρότημα.
D.H. Peligro ηχογράφησε τέσσερα άλμπουμ με τους Dead Kennedys : «In God We Trust, Inc» (1981), «Plastic Surgery Disasters» (1982), Frankenchrist (1985)και Bedtime for Democracy (1986). Εμφανίζεται επίσης στη συλλογή σινγκλ και σπανίων ηχογραφήσεων DK «Give Me Convenience Or Give Me Death» (1987).

Το 1988, ο Peligro εντάχθηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στους Red Hot Chili Peppers όταν αντικατέστησε τον Jack Irons. Απολύθηκε για θέματα ναρκωτικών και αλκοόλ.
chilli peppers with d
Ο μπασίστας των Chili Peppers, Flea, ήταν από τους πρώτους που απέτισαν φόρο τιμής στον πρώην «συμπαίκτη» του, λέγοντας:

«Αγαπητέ μου φίλε, αδερφέ μου, μου λείπεις τόσο πολύ. Είμαι συντετριμμένος σήμερα, ένα ποτάμι από δάκρυα, αλλά σε όλη μου τη ζωή θα σε μνημονεύω κάθε στιγμή.

Την πρώτη φορά που σε είδα να παίζεις με τους Dead Kennedys το ’81, μου πήρες το μυαλό. Τι δύναμη, τι ψυχή, τι παίξιμο η. Έγινες ο αγαπημένος μου φίλος, θα έχω να θυμάμαι τόσα..
Διασκεδάσαμε τόσο πολύ, περάσαμε τόσες χαρούμενες στιγμές. Σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά. Είσαι ο πιο αληθινός rocker σε ένα κρίσιμο μέρος της ιστορίας των Red Hot Chili Peppers. DHP στο μέρος που θα είσαι, ζεις για πάντα στις καρδιές μας, είσαι ένα γίγαντας.

"Πάντα θα σε τιμώ. Αναπαύσου εν ειρήνη και ελευθερία από όλα όσα σε εμπόδισαν.»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!