Ουκρανία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες

Αίτημα Ουκρανίας για ένταξη στην Ε.Ε.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/02/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη Λευκορωσία.

Οι αντιπροσωπείες επιστρέφουν στις πρωτεύουσες των δύο χωρών, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος συνομιλιών εντός των προσεχών ημερών.

Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι ζητεί την αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους, την "αποναζιστικοποίηση" της ουκρανικής κυβέρνησης και ένα "ουδέτερο καθεστώς" του Κιέβου, ως προϋπόθεση για τον τερματισμό της εισβολής στο Ουκρανία.

Ο Πούτιν ζήτησε "την αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και της αποναζιστικοποίησης του ουκρανικού κράτους και την εγγύηση του ουδέτερου καθεστώτος του" ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διευθέτηση, δήλωσε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση, μετά μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών.

Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε επίσημο αίτημα για ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει άμεση ένταξη βάσει μιας ειδικής διαδικασίας, καθώς αμύνεται από εισβολή ρωσικών δυνάμεων.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!