Οκτώ παιδιά ήδη εκτός του σπηλαίου στην Ταϊλάνδη

Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν την Τρίτη για τα υπόλοιπα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οκτώ συνολικά παιδιά έχουν απεγκλωβιστεί μέχρι στιγμής από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, όπου συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η επιχείρηση διάσωσης των υπολοίπων παιδιών και του προπονητή τους. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι από το σπήλαιο βγήκαν και σήμερα σταδιακά τέσσερα παιδιά. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες.

Μετά την πρώτη πολύωρη και επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης μέσα στο σπήλαιο, που απεγκλώβισε τέσσερα από τα 12 παιδιά, οι δύτες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξανά την προσπάθεια. Παραμένουν εγκλωβισμένα άλλα τέσσερα παιδιά και ο 25χρονος προπονητής τους.

Εκτιμάται ότι επίσημη ανακοίνωση θα υπάρξει αφότου όλα τα παιδιά διακομιστούν στο νοσοκομείο, όπως συνέβη την Κυριακή.

Η αρχική εκτίμηση των αρχών της Ταϊλάνδης ήταν ότι θα χρειαστούν περίπου τρεις ή τέσσερις μέρες για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Ο χειρότερος εχθρός της επιχείρησης είναι ο καιρός, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές που για μία ακόμη φορά θα πλημμυρίσουν το σπήλαιο.

Τα παιδιά, ηλικίας 11 έως 16 ετών, τα οποία αγνοούνταν από τις 23 Ιουνίου, εντόπισαν Βρετανοί δύτες την περασμένη Δευτέρα σε έναν θάλαμο, περίπου 4 χλμ. από την κεντρική είσοδο του σπηλαίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!