Ο Άστον Κούτσερ τα έβαλε με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Για νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της σωματεμπορίας και της κακοποίησης παιδιών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
O ηθοποιός, Άστον Κούτσερ αγωνίζεται κατά του νέου νομοσχεδίου που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το οποίο περιλαμβάνει τροποποιήσεις στη συλλογή δεδομένων για την κακοποίηση παιδιών στο Διαδίκτυο.

Προέτρεψε την ΕΕ να μην καταργήσει τη νομοθεσία που επιτρέπει στις εταιρείες τεχνολογίας να συνεχίσουν να παρακολουθούν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο ηθοποιός ο οποίος συν-ίδρυσε το 2012 μη κερδοσκοπικό οργανισμό ο οποίος ονομάζεται Thorn και στόχος του είναι η ανάπτυξη εργαλείων για την καταπολέμηση της σωματεμπορίας και της κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο.

Ο Κούτσερ προσπαθεί να κινητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινότητα σχετικά με ένα σχέδιο νόμου – τον προσωρινό κανονισμό για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο e-Privacy, που υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο – σύμφωνα με το οποίο οι τεχνολογικές εταιρείες θα μπορούσαν εθελοντικά να παρακολουθούν και να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο.

«Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν βιασμούς παιδιών, στοιχεία τα οποία δεν βγαίνουν ποτέ στο φως της δημοσιότητας επειδή δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μέρος του ισχύοντος κανονισμού το οποίο δεν λέει τίποτα παραπάνω από ότι απλώς μπορούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε σήμερα», δήλωσε σε συνέντευξη του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!