Ιταλία: Τουρίστες κατέστρεψαν πανέμορφο γλυπτό 150 ετών

Μετά τον βανδαλισμό του Κολοσσαίου, σειρά είχε η "Domina"
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Γερμανοί τουρίστες κατηγορούνται για την καταστροφή πολύτιμου αγάλματος σε βίλα που είχαν ενοικιάσει στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ο διαχειριστής της βίλας.

Δύο τουρίστες σκαρφάλωσαν σε σιντριβάνι, προσπαθώντας να ποζάρουν αγκαλιάζοντας την «Domina» – όπως ονομάζεται το άγαλμα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ενρίκο Μπούτι πριν από 150 χρόνια . Ένας τρίτος απωθούσε με λοστό το άγαλμα, ενώ άλλοι απαθανάτιζαν τη σκηνή για να δημοσιοποιήσουν στιγμιότυπα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το άγαλμα κουνήθηκε από το βάθρο και τελικά γκρεμίστηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να γίνει κομμάτια, ανέφερε ο Μπρούνο Γκολφερίνι, διαχειριστής της βίλας Αλτσέο (Villa Alceo) στην πόλη Βιτζού, κοντά στο Βαρέζε.

Ο Γκολφερίνι είπε ότι κατήγγειλε στην αστυνομία τον βανδαλισμό, που σημειώθηκε τη Δευτέρα και καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, κατηγορώντας το γκρουπ των 17 γερμανών τουριστών που είχε ενοικιάσει τη βίλα. Οι τουρίστες έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους.

Η αξία του αγάλματος εκτιμάται σε περίπου 200.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Γκολφερίνι, ο οποίος σημείωσε ότι η αποκατάστασή του είναι εξαιρετικά δύσκολη.

«Η Domina ήταν κατά κάποιον τρόπο η προστάτιδα της βίλας», είπε. «Δυστυχώς, υπάρχουν ορισμένοι ανίδεοι που κάνουν τέτοια πράγματα», συμπλήρωσε.

Οργισμένες αντιδράσεις είχε προκαλέσει τον Ιούνιο στην Ιταλία ένας τουρίστας που σκάλισε τα ονόματα του ίδιου και της συντρόφου του σε τοίχο του Κολοσσαίου. «Ιβάν + Χέιλι ’23» ήταν το μήνυμα που σκάλισε ο βούλγαρος τουρίστας – μόνιμος κάτοικος του Μπρίστολ στη Βρετανία – στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ για τον βανδαλισμό του εμβληματικού μνημείου της Ρώμης.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!