Η Google τιμά τον Μπέτοβεν

(VIDEO) Τα 245 χρόνια από τη βάφτιση του Λούντβιχ φαν Μπέτοβεν, μιας και η ακριβής ημερομηνία γέννησης δεν είναι γνωστή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
τιμά η Google με το σημερινό doodle της.

Ο μεγάλος Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (Ludwig van Beethoven) βαπτίστηκε στη Βόννη στις 17 Δεκεμβρίου 1770. Ο Γερμανός συνθέτης και πιανίστας θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές μορφές της κλασικής μουσικής όλων των εποχών. Οι συμφωνίες και τα κοντσέρτα για πιάνο που συνέθεσε αποτελούν έργα μουσικής ιδιοφυΐας.

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν


Καταγόταν από μουσική οικογένεια αλλά κανένας από τους προγόνους του δεν διακρίθηκε στη σύνθεση. Σε ηλικία 12 ετών δημοσιεύτηκε η πρώτη του σύνθεση και αρκετοί δήλωσαν πως ανακάλυψαν τον νέο Μότσαρτ.

Το 1787 μια ξαφνική αρρώστια της μητέρας του, στερεί τη δυνατότητα από τον νεαρό Μπετόβεν να μεταβεί στη Βιέννη προκειμένου να κάνει μαθήματα με τον Μότσαρτ αλλά 5 χρόνια αργότερα θα βρεθεί τελικά στη Βιέννη για να μαθητεύσει στο πλευρό του Γιόζεφ Χάυντν.

Σταδιακά, άρχισε να αναγνωρίζεται η αξία του, αρχικά ως πιανίστας αλλά αργότερα και ως συνθέτης.

Το πιο τραγικό γεγονός της ζωής του Μπετόβεν αποτέλεσε η κώφωση του. Άρχισε να χάνει την ακοή του από την ηλικία των 26 ετών, το 1796 και, περίπου το 1820, θεωρείται πως ήταν ολοκληρωτικά κωφός. Η βαθιά του θλίψη αποτυπώνεται σε γράμμα του προς τους αδελφούς του, το 1802, με την παράκληση να διαβαστεί μετά το θάνατό του, γνωστό και ως Διαθήκη του Heiligenstadt.

Παρά την απώλεια της ακοής του, έγραψε μουσική μέχρι το τέλος της ζωής του στις 26 Μαρτίου 1827.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!