Έκλεψαν Βαν Γκογκ από μουσείο σε καραντίνα

Έργο τεράστιας αξίας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κλάπηκε γνωστός πίνακας του Βαν Γκογκ από το μουσείο Singer Laren του Αμστερντάμ στις 30 Μαρτίου. Το μουσείο, το οποίο είναι κλειστό λόγω κορωνοϊού, δέχτηκε επίθεση όπως δήλωσαν η αστυνομία και οι υπεύθυνοι το μουσείου.

Οι υπεύθυνοι του Singer Laren δήλωσαν ότι «Ο κήπος του πρεσβύτερου στο Νούενεν την άνοιξη του 1884» κλάπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Ο διευθυντής του μουσείου Evert van Os δήλωσε «θυμωμένος, σοκαρισμένος και λυπημένος» για την κλοπή.

Ήταν ένα έργο που η αξία του εκτιμάται πως είναι γύρω στα επτά εκατομμύρια και επιπλέον το μουσείο Singer Laren τον είχε δανειστεί από το μουσείο Groninger.
933
Ο πίνακας διαστάσεων 25×57 εκατ. δείχνει μια γυναικεία παρουσία να στέκεται σε έναν κήπο, ο οποίος περιβάλλεται από δέντρα, ενώ στο βάθος βρίσκεται ο πύργος μίας εκκλησίας. Χρονολογείται την εποχή που ο καλλιτέχνης επέστρεψε στην οικογένειά του σε μια αγροτική περιοχή της Ολλανδίας και ζωγράφισε τη ζωή που είδε εκεί.

Δεν είναι η πρώτη φόρα που συμβαίνει μια τόσο σημαντική κλοπή στο συγκεκριμένο μουσείο. Το 2007, κλάπηκαν επτά γλυπτά, συμπεριλαμβανομένου και του μπρούτζινου αγάλματος « Ο Σκεπτόμενος», του Ωγκύστ Ροντέν. Το διάσημο γλυπτό ανακτήθηκε λίγες μέρες αργότερα, χάνοντας ένα πόδι.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!