Δεύτερος επιβεβαιωμένος θάνατος στον Καναδά που συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca

Γυναίκα 50 ετών έχασε τη ζωή της από θρόμβωση μετά τη χορήγηση του εμβολίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά ανέφερε τον πρώτο θάνατο  ασθενούς, από μια σπάνια θρόμβωση, μετά την χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρχίατρος της περιοχής.

Τον πρώτο θάνατο ασθενούς στον Καναδά, μετά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα η επαρχία του Κεμπέκ.

Ο Καναδάς έχει αναφέρει τουλάχιστον πέντε κρούσματα θρόμβωσης έπειτα από την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, όμως η περίπτωση της Αλμπέρτα είναι ο μοναδικός θάνατος που καταγράφεται έπειτα από την χορήγηση περισσότερων από 253.000 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca στην επαρχία, ανέφερε η αρχίατρος της Αλμπέρτα, Ντίνα Χίνσο.

Η ίδια η αρχίατρος πρόσθεσε: «Ενώ κάθε θάνατος είναι τραγικός, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι κίνδυνοι θανάτου ή εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων από την COVID-19 παραμένουν πολύ υψηλότεροι σε σχέση με τον κίνδυνο μετά τον εμβολιασμό με το AstraZeneca».

Ωστόσο η AstraZeneca δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει.

Τέλος, αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας υποστηρίζουν ότι τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca υπερτερούν των πιθανών παρενεργειών.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!