«Χάντρα στο κομπολόι σου» με τη Χορωδία Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

(ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ – ΑΚΟΥΣΕ) Ένα νέο οπτικοποιημένο τραγούδι από το δίσκο «Σταύρος Κουγιουμτζής – Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο».
Η Χορωδία Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη, τραγουδά το «Χάντρα στο κομπολόι σου» σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου. Είναι δεκάδες οι φορές, από το 1992 μέχρι σήμερα, που η Χορωδία Νέων, αλλά και η Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» (η παιδική υπό τη διεύθυνση της Ιωσηφίνας Κατωφλίδου), παρουσίασαν σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα έργα του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Το «Χάντρα στο κομπολόι σου», στο ρυθμό του καλαματιανού, πρωτοηχογραφήθηκε το 1971 από τον Γιώργο Νταλάρα και συμπεριλήφθηκε στο δίσκο «Όταν ανθίζουν πασχαλιές», παράλληλα με την κυκλοφορία του σε δίσκο 45 στροφών.

«Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο»

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, που κυκλοφόρησε σε cd πριν από δυο μήνες, πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2003 στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, παρουσία του συνθέτη. Συμμετείχαν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Μανώλης Χατζημανώλης, ο Παντελής Θεοχαρίδης, η Μαρία Κουγιουμτζή,  η Χορωδία Νέων, η Παιδική Χορωδία και η Ορχήστρα Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη, ο οποίος έκανε την ενορχήστρωση μαζί με τους μουσικούς, ήταν υπεύθυνος για τη χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών και τη διδασκαλία της Χορωδίας Νέων και είχε την επιμέλεια παραγωγής. Η διδασκαλία της Παιδικής Χορωδίας έγινε από την Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, ενώ φωνάρχες ήταν ο Κώστας Δημηνάκης και ο Γιώργος Καλογήρου.

Τα πλάνα από τη συναυλία προέρχονται από τη μετάδοσή της από το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates