Ο Παπακωνσταντίνου, οι «Φυλακές» και ο «ρόλος» του καλλιτέχνη!

(VIDEO)Το θέμα δεν είναι αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς! Θέλει μαγκιά να βγαίνεις απ’ τα κεκτημένα σου και να παίρνεις θέση. Όμως
την ίδια ώρα, θέλει και σύνεση και καθαρή ματιά και θάρρος για να τα πεις «ξάστερα» δίχως να χαϊδεύεις την κερκίδα, την πελατεία δηλαδή. Κι αυτό είναι κάτι που εν τέλει λίγοι το πράττουν ουσιαστικά και αληθινά, γιατί λίγοι είχαν και έχουν το μυαλό, τα «εξαρτήματα» και τη γενναιότητα να «σπάσουν» την εξάρτηση και το εύκολο βόλεμα. Ένα σύνθημα, ένα φέιγ βολάν, ένα πυροτέχνημα εντυπωσιάζουν πολύ πιο αβανταδόρικα από μια μεστή και ορθολογικά δομημένη πρόταση-θέση.

Έχετε δει κάτι «γκαλά» φιλανθρωπικού χαρακτήρα… Έ κάπως έτσι!

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανήκει στην κατηγορία των συνειδητοποιημένων και εμπνευσμένων . Στη τελευταία του συναυλία στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, πήρε «πάσα» από την «πλατεία»

Και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις φυλακές υψίστου ασφαλείας. Στο σύντομο μήνυμά του –ορθώς έπραξε μιας και επρόκειτο για συναυλία- τάχθηκε υπέρ των σχεδιαζόμενων δράσεων ώστε να μην περάσει το εν λόγω μέτρο προτείνοντας να πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση και συλλογική δράση με άλλους καλλιτέχνες ενάντια στον νέο τύπο φυλακών.

Να θυμίσω πως η ανακοίνωση των κρατουμένων αναφέρει: «Το υπουργείο θέλει να φτιάξει μια φυλακή μέσα απ' τη φυλακή χωρίς δικαιώματα, χωρίς επισκεπτήρια, χωρίς μεροκάματα, χωρίς άδειες. Σκοπός του υπουργείου δεν είναι ο σωφρονισμός αλλά η εκδίκηση και η τιμωρία. Όταν στερείς από κάποιον το δικαίωμα στην ελπίδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι τον κάνεις χειρότερο. Οι φυλακές τύπου Γ δεν είναι φυλακές υψίστης ασφαλείας, είναι φυλακές υψίστης απελπισίας. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο δικαιοσύνης προσπαθεί να περάσει το νομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι, για να μην συναντήσει αντιδράσεις όχι μόνο των κρατουμένων αλλά και όλων των συνειδητοποιημένων και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων».

Τα ερωτήματα που τίθενται παράλληλα είναι, «γιατί;» αυτές οι φυλακές, το ποιοι θα «μπαίνουν» σε αυτά τα κελιά, ποιοι και πως θα τους/τα «διαχειρίζονται» και άλλα πολλά!

Μόνο που αυτά δεν απαντώνται σε μια συναυλία. Όμως να που η τοποθέτηση του Παπακωνσταντίνου έστρεψε δυναμικά τα φώτα στο θέμα. Μακάρι να υπάρχει και συνέχεια…

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates