Νικόλ Σαραβάκου: «Ο κύριος Γιώργος Νταλάρας ήταν η ιδανικότερη επιλογή…»

Η Νικόλ Σαραβάκου παρουσιάζει την πρώτη της ολοκληρωμένη εργασία και μας μιλάει γι’ αυτήν.
Η Νικόλ Σαραβάκου θα παρουσιάσει στις 25 Απριλίου, στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου τον δίσκο της «Πρόβα και πάμε».

Σε αυτόν συμμετέχουν σημαντικοί δημιουργοί ενώ υπάρχουν και ξεχωριστές συμπράξεις.

Πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος. Τα συναισθήματά σου;
Είμαι πολύ ευτυχισμένη που κυκλοφόρησε ο πρώτος μου δίσκος μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τις συνεργασίες που προέκυψαν και τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Η βαθιά μου επιθυμία τώρα είναι να αγαπηθεί ο δίσκος αυτός από τον κόσμο, όσο αγαπήθηκε από εμάς που τον φτιάξαμε.

Έχει άλλη αίσθηση και ενδεχομένως και προοπτική ένα ολοκληρωμένο δισκογράφημα;
Σίγουρα έχει άλλη αίσθηση και προοπτική ένα ολοκληρωμένο ηχογράφημα, γιατί μέσα σ’ αυτό μπορώ να περιγράψω ποιά είναι η Νικόλ με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, και να δώσω στον κόσμο μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για μένα. Να καταλάβει ο κόσμος ποιά είμαι και κατά πού πηγαίνω.

Ένα τραγούδι που έγραψε για σένα ο Μανώλης Λιδάκης έχει τίτλο: «Είμαι άλλη πια». Τυχαίο ή δηλώνει κάτι;
Ο κύριος Μανώλης Λιδάκης μου είπε ότι έγραψε το τραγούδι αυτό για μένα. Για ένα νέο κορίτσι δηλαδή στο ξεκίνημα του, που ανοίγει τα φτερά του προς τα όνειρα του, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του. Με τιμάει πολύ που πραγματικά έγραψε ένα τόσο όμορφο τραγούδι «πάνω μου» και μου το χάρισε, και τον ευχαριστώ.

Για ποιο λόγο μοιράστηκες την ερμηνεία με τον Γιώργο Νταλάρα σε ένα κλασικό λαϊκό τραγούδι;
Ο κύριος Γιώργος Νταλάρας ήταν η ιδανικότερη επιλογή για μένα, αγαπώ τη φωνή του και σέβομαι την πορεία του, τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και καλλιτέχνη και η συνεργασία αυτή ήταν όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Πιστεύω πως ήταν για δυο πολύ σοβαρούς λόγους ιδανικός, ο ένας είναι η φωνή κι η καλλιτεχνική του αξία κι ο δεύτερος η αγάπη του για το κλασικό λαϊκό τραγούδι και τον Τσιτσάνη.

Η ιδέα να «πειράξετε» το τραγούδι ποιανού ήταν; Δε φοβήθηκες τη διασκευή;
Η ιδέα για την διασκευή ενός τραγουδιού του σπουδαίου Βασίλη Τσιτσάνη ήταν του κύριου Κώστα Τσιτσάνη και της μητέρας μου και στιχουργού Βίκυς Γεροθόδωρου. Η ιδέα για το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν του κυρίου Δημήτρη Βραχνού, διευθυντή του Μελωδία, που μαζί με τον Χρυσόστομο Καραντωνίου που έκανε την διασκευή, όπως και τις περισσότερες ενορχηστρώσεις στον δίσκο μου, επιμελήθηκε το ύφος, για να γίνει το τραγούδι πιο ατμοσφαιρικό και σημερινό και καινούργιο, με σεβασμό πάντα στο μεγάλο συνθέτη. Και όχι, δεν τη φοβήθηκα τη διασκευή, γιατί την αγαπήσαμε όλοι πολύ και νιώσαμε πολύ όμορφα με το αποτέλεσμα.

Ένα ακόμη μοίρασμα στο δίσκο είναι με το Δημήτρη Μπάση. Κερδίζεις από αυτές τις συμπράξεις;
Μόνο να κερδίσεις μπορείς από τέτοιες συμπράξεις. Με τίμησε πολύ η συνεργασία και με τους δυο. Και με βοήθησε. Γιατί είναι τεράστια βοήθεια προς έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη η συνύπαρξη σε ένα τραγούδι με έναν τόσο σπουδαίο και φτασμένο συνάδελφο. Αν μη τι άλλο, τραβάει την προσοχή ώστε να σε ακούσουν κάποιοι παραπάνω. Και το σημαντικότερο γίνεται η βάση για τη συνέχεια, αποτελεί το βιογραφικό. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

«Πρόβα και πάμε» ο τίτλος του δίσκου; Δηλαδή;
Δίσκος πολυσυλλεκτικός, δίσκος πρώτος, κάτι σαν πρόβα για τη συνέχεια, αλλά «και πάμε», που υποδηλώνει την απόφαση της συνέχειας, το ξεκίνημα για ένα ταξίδι που θα ’θελα να είναι μακρύ.

Ένα τραγούδι είναι στ’ αγγλικά; Γιατί;

Γιατί πάντα μου άρεσαν τα αγγλόφωνα τραγούδια και νομίζω πως μάλλον πάντα θα υπάρχει έστω και ένα στις δουλειές μου.

Το γενικότερο άκουσμα είναι έχει μια «κόντρα» σε ότι μας είχες παρουσιάσει; Η ταυτότητα, που έως ένα βαθμό είναι απαραίτητη σε έναν νέο ειδικά καλλιτέχνη, δεν σε απασχολεί-προβληματίζει;
Δεν πιστεύω πως είναι σε «κόντρα» αυτά που έχω τραγουδήσει μέχρι σήμερα. Απλά εξελίσσονται και ωριμάζουν μαζί με μένα. Η ταυτότητα θέλω να πιστεύω πως υπάρχει, είναι η φωνή μου και τα τραγούδια που επιλέγω, τα οποία είναι εγώ στο ξεκίνημα μου, και ναι, είμαι πολυσυλλεκτική, γιατί το αντίθετο μετά από ένα σημείο μου φαίνεται βαρετό. Αλλά ξέρω πως στο μέλλον θα γίνω λίγο πιο συγκεκριμένη για όσους μπορεί λίγο να μπερδεύονται τώρα.

Για να παίξω και πάλι με ένα τραγούδι του δίσκου που έγραψε για σένα ο Κώστας Λειβαδάς, τι πιστεύεις και τι ελπίζεις ότι «θα μείνει» από αυτή την εργασία;
Θα μείνει ότι αγαπήσει ο κόσμος όπως και σε όλες τις δουλειές. Περιμένω κι εγώ με ανυπομονησία να δω.

Τι μας επιφυλάσσεις στο Σταυρό του Νότου;
Την παρουσίαση των περισσότερων από τα καινούργια τραγούδια, παρέα με κάποιους από τους συμμετέχοντες στο δίσκο όπως τον Δημήτρη Μπάση, τον Χρυσόστομο Καραντωνίου και τον Πάνο Παπαϊωάννου, την Μάρω Μαρκέλλου και τον Νίκο Μερτζάνο. Μαζί όμως και με παλαιότερα και πιο καινούργια τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που έχω αγαπήσει και ήθελα να πω. Με μια υπέροχη μπάντα 8 μουσικών και πολλές εκπλήξεις με συμμετοχές και άλλων παρευρισκομένων καλλιτεχνών. Στις 25 Απριλίου στις 9μμ στην Κεντρική Σκηνή.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates