Κώστας Τριανταφυλλίδης – «Είναι η σειρά σου»

Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε στο πλευρό του Δημήτρη Μητροπάνου.
Δύο σαιζόν στην Ιερά Οδό και δύο μήνες στο Odeon Θεσσαλονίκης με την Πέγκυ Ζήνα, μια ολόκληρη καλοκαιρινή περιοδεία (2010), εμφανίσεις στην Κρήτη, Κύπρο, Νέα Υόρκη, Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Φωνή κατά βάσιν «λαϊκή», ώριμη, ζεστή. Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης καταφέρνει να κερδίσει όσους τον ακούσουν με τις ερμηνευτικές του δυνατότητες, αλλά και το ήθος που εκπέμπει η παρουσία του - καθόλου τυχαία επιλογή για το Δημήτρη Μητροπάνο.

Γεννημένος στην Τασκένδη, ασχολήθηκε από μικρός με τη μουσική, μαθαίνοντας θεωρία, βυζαντινή μουσική, κιθάρα, παραδοσιακά όργανα και τραγούδι. Παράλληλα, εργαζόταν ως μουσικός και τραγουδιστής σε διάφορες μικρές σκηνές. Το 1999 και με την υποστήριξη του δασκάλου του Κώστα Κλάββα, ήρθε η πρώτη του μεγάλη συνεργασία με τη Μαρινέλλα, στις παραστάσεις με τίτλο «Με βάρκα το τραγούδι». Ακολούθησαν διάφορες συνεργασίες με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως η Σωτηρία Λεονάρδου, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Γιάννης Σπανός, η Βίκυ Μοσχολιού.

Δισκογραφικά, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης μας έχει ήδη παρουσιάσει ένα δίσκο με τίτλο «Κι άλλη μια μέρα πέρασε» (2009), ο οποίος περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια, εκ των οποίων τα τρία έχει συνθέσει ο ίδιος.

Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Είναι η σειρά σου», στην οποία θα εμπεριέχονται και τα κομμάτια του πρώτου δίσκου.  Ο Κώστας υπογράφει τη μουσική στα δύο και τους στίχους στο ένα απ' τα πέντε νέα κομμάτια του δίσκου. Η 'Ολγα Σκαρή, παλιά συνεργάτιδα που έχει γράψει στίχους σε τρία κομμάτια του προηγούμενου δίσκου, δίνει και αυτή τη φορά το στίγμα της με την υπέροχη μπαλάντα «Γυναίκα». Τα άλλα δύο κομμάτια υπογράφουν ολοκληρωτικά ο Αποστόλης Βαλαρούτσος, γνωστός απ' τις συνθέσεις που έχει χαρίσει στο Γιάννη Χαρούλη, στον Αντώνη Ρέμο κ.α. και ο μουσικοσυνθέτης και δεξιοτέχνης μουσικός Βασίλης Μασσαλάς. Ο Βαγγέλης Μαχαίρας συνέθεσε τη μουσική σ' ένα ακόμα κομμάτι, σε στίχους του Ηλία Κατσούλη.

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates