Νίκος Ξυδάκης: «Η τριτοκοσμική ΕΡΤ… και η συζήτηση που πρέπει να κάνουμε»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης για την «τραγική» και «τριτοκοσμική» εικόνα της ΕΡΤ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, στη διάρκεια ομιλίας του για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο πλαίσιο των εργασιών του 2ου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς, είχε χαρακτηρίσει «τραγική» και «τριτοκοσμική» την εικόνα της ΕΡΤ.

Εμφανιζόμενος το πρωί στην κρατική τηλεόραση, ο Νίκος Ξυδάκης δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Ο χαρακτηρισμός (τριτοκοσμική) μπορεί να είναι υπερβολικός, η συζήτηση όμως έχει ουσία και πρέπει να την κάνουμε. Για την ΕΡΤ ανέφερα ένα παράδειγμα. Ανέφερα πως η τηλεόραση και τα δελτία ειδήσεων πριν από 20 χρόνια ήταν πυρήνας ενημέρωσης και έχουν φτάσει να γίνουν ένα magazino που έχουν λίγο από όλα και μπερδεύουν την ψυχαγωγία με την ενημέρωση. Είπα ότι πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησαν σε δελτία ειδήσεων να δείχνουν βιντεάκια από το youtube, διάφορα χαριτωμένα, και το είδα αυτό και στην ΕΡΤ σε δελτίο ειδήσεων».

Και κατέληξε ο Νίκος Ξυδάκης:

«Μετά από 7 χρόνια κρίσης… που έχει πλήξει και το κύρος του Τύπου και την αξιοπιστία της δημοσιογραφίας έχουμε το καθήκον και την υποχρέωση να μιλήσουμε ειλικρινά, με ωμότητα, ακόμη και με μια φραστική υπερβολή… Ακούστηκε μια φράση η οποία είχε μία ακραία έκφραση. Προκλήθηκε μία συζήτηση και χαίρομαι που έστω κι άθελά μου προκαλώ μια τέτοια συζήτηση και ακούμε τώρα ότι χρειάζεται μία αναμόρφωση η ΕΡΤ για να αρθούν και οι ακαμψίες. Αυτή είναι η έγνοια μας».

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates