Το «Κίτρινο Υποβρύχιο» της Σεμίνας Διγενή παρουσιάστηκε στον ΙΑΝΟ

(PHOTOS) Σημαντικές προσωπικότητες παρευρέθηκαν και τίμησαν τη συγγραφέα.
07/02/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε γιορτή γεμάτη μουσικές και τραγούδια εξελίχθηκε η παρουσίαση στον Ιανό του Κίτρινου Υποβρυχίου της Σεμίνας Διγενή (Εκδόσεις Πατάκη), που βρίσκεται ήδη στην τρίτη του έκδοση.

Σημαντικές προσωπικότητες παρευρέθηκαν και τίμησαν τη συγγραφέα. Ανάμεσά τους οι: Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Μητσιάς, Λούκα Κατσέλη, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Χρήστος Χωμενίδης, Ελένη Ράντου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Νίκος Ψαρράς, Χρ. Χατζηπαναγιώτης, Γωγώ Μπρέμπου, Δήμος Αβδελιώδης, Νίκος Σοφιανός.

Μετά από την παρουσίαση του βιβλίου από τον Νίκο Θρασυβούλου, τραγούδησαν οι: Αφροδίτη Μάνου, Γιώτα Γιάννα, Νατάσα Μποφίλιου, Ευσταθία, Κώστας Λειβαδάς, Θέμης Καραμουρατίδης, Νικ. Καραγκιαούρης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Ζαχαρίας Καρούνης, Βικτωρία Ταγκούλη

Στη μεγάλη παρέα του Κίτρινου Υποβρυχίου ήταν ακόμη πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου, της μουσικής και του τύπου.

Αποσπάσματα του Κίτρινου Υποβρυχίου διάβασαν η Κάτια Δανδουλάκη, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Πέγκυ Τρικαλιώτη, η Γωγώ Μπρέμπου, η Ταμίλα Κουλίεβα, η Λένα Ουζουνίδου, η Λίλα Μπακλέση και η Ολυμπία Σκορδίλη.
12162
H Σεμίνα Διγενή στο πρώτο βιβλίο της γράφει για όλα αυτά για τα οποία δε μίλησε ποτέ. Ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό κείμενο. Μια σύνθεση μεταξύ μαρτυρίας, ρεπορτάζ και μυθοπλασίας. Ζωή και καριέρα γεμάτες εξερευνήσεις κι αταξίες.

Επιβάτες του Κίτρινου Υποβρυχίου δεν είναι μόνο οι θρυλικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής που συνάντησε η συγγραφέας, αλλά και τα μέλη μιας παράξενης -υπαρκτής- ελληνικής οικογένειας, οι πρωταγωνιστές αδιέξοδων ερώτων και οι υπαίτιοι τραυμάτων που δεν έκλεισαν ποτέ.

Όλοι αυτοί, σε μια μαγική περιστροφική σκηνή, με ολοζώντανα τα παρασκήνια μιας ταραχώδους προσωπικής και δημοσιογραφικής διαδρομής, από το 1975 στις εφημερίδες κι από το 1982 στην τηλεόραση.

Ένα ντοκουμέντο, το αφηγηματικό νήμα του οποίου ξετυλίγεται με το «Yellow Submarine» των Beatles. Τα τραγούδια και η μουσική όχι απλώς δίνουν τον τόνο της αφήγησης, αλλά και συμβάλλουν μ’ έναν πρωτότυπο τρόπο στην εξέλιξή της.

Το Κίτρινο Υποβρύχιο της Σεμίνας μάς περιέχει όλους. Υπερβαίνει την αυτοβιογραφική καταγραφή και χαρτογραφεί το κλίμα και την ατμόσφαιρα της Ελλάδας από τη «χαμένη άνοιξη» της δεκαετίας του 1960 στα ευφορικά 80’s, στην ευμάρεια των 90’s, μέχρι τους δαιδάλους της καταιγιστικής εθνικής μας κρίσης.

Photo credits: Απόστολος Ντελάλης και Παναγιώτης Σιδηρόπουλος.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates