Το mainstream Ημέρωμα της Στρίγκλας στο θέατρο Βρετάνια

(VIDEO & PHOTOS) Περνάς ευχάριστα, γελάς, διασκεδάζεις αλλά μάλλον δυσκολεύεσαι να βρεις την καλλιτεχνική ευφυΐα του συγγραφέα…
Το να έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις για άλλη μια φορά ένα από τα πιο κλασσικά έργα του Σαίξπηρ είναι πάντα σημαντικό. Έτσι λοιπόν πήγαμε στο θέατρο Βρετάνια και είδαμε την παράσταση το ημέρωμα της στρίγκλας σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Μαρία Ναυπλιώτου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο έργο επίκαιρο και καυστικό –όπως όλα τα έργα του Σαίξπηρ με μια κωμική χροιά που πίσω της κρύβονται τεχνηέντως όλα τα βαθύτερα νοήματά του. Η σκηνοθετική ματιά του Κακλέα ανέδειξε το χιούμορ του έργου, κάνοντας το περισσότερο σύγχρονη κωμωδία παρά έργο του 16ου αιώνα. Ωστόσο η εστίαση επάνω στις χιουμοριστικές πτυχές σε πολλά σημεία σε έκαναν να ξεχάσεις πως παρακολουθείς ένα κλασσικό αριστούργημα και σου άφηναν την αίσθηση πως είδες ένα καλό επεισόδιο από ένα χιουμοριστικό σήριαλ.

Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, πατούσαν επάνω στη σκηνοθετική προσέγγιση αλλά απέκλιναν αρκετά από την ουσία του έργου. Η Μαρία Ναυπλιώτου σε κόντρα ρόλο από αυτούς που την έχουμε συνηθίσεις ενσάρκωνε υπέροχα τη στρίγκλα Κατερίνα και είχε μια δυνατή χημεία με το συμπρωταγωνιστή της Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ο οποίος κατείχε άνετα το ρόλο του Πετρούκιου με το κωμικό ταλέντο του.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλος ο θίασος έδινε την αίσθηση του συνόλου μεταξύ τους. Σε όσες σκηνές κι αν ξεφύγει το βλέμμα σου από τον πρωταγωνιστή και κοιτάξεις τους υπόλοιπους επί σκηνής έπαιρνες ένα στοιχείο, ένα μορφασμό, ένα συναίσθημα που σου έδινε ένα στοιχείο παραπάνω για το ξεκλείδωμα του έργου και αυτή η επιτυχία πρέπει να πιστωθεί στο σκηνοθέτη. Κατά τα άλλα ωστόσο θα μπορούσαμε να πούμε πως η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Σαίξπηρ και όχι ότι είναι το έργο αυτό καθεαυτό.

Εν ολίγοις είναι μια παράσταση με mainstream προσέγγιση στην οποία περνάς ευχάριστα, γελάς, διασκεδάζεις αλλά μάλλον δυσκολεύεσαι να βρεις την καλλιτεχνική ευφυΐα του συγγραφέα όπως αυτή αποτυπώνεται στο πρωτότυπο έργο.

Συντελεστές


Σκηνοθεσία - Απόδοση: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Χορογραφίες: Αγγελική Τρομπούκη
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης
xaralampop01
Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιώργος Ψυχογιός, Μένη Κωνσταντινίδη, Στέλιος Ιακωβίδης, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Νούσης, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας

Θέατρο Βρετάνια
Πανεπιστημίου 7, τηλέφωνο: 210 3221579

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates