Ο Κωνσταντίνος Τζούμας στο ρόλο του Κ.Π. Καβάφη!

Η παράσταση «Κ.Π. Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος» είναι βασισμένη στα προσωπικά ημερολόγια του Ποιητή καθώς και σε μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν από πολύ κοντά. Ανεβαίνει από τις 11 έως τις 18 Ιουνίου στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» με τον Κωνσταντίνο Τζούμα στο ρόλο του Κ.Π. Καβάφη.
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Φαλκώνης εξηγεί και εξηγείται: «Ο Κ.Π. Καβάφης επί σκηνής. Ο άνθρωπος πέρα από το μύθο. Ο μεγάλος ποιητής μέσα από τα αποκαλυπτικά ημερολόγια του, καθώς και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τους διαλόγους και τις συμπεριφορές του, αναδεικνύεται ως ο μεγάλος "σκηνοθέτης" της ίδιας του της ζωής και του έργου του. Έργο που υποστήριζε άλλοτε φανερά και άλλοτε υπογείως, υποδιόμενος διάφορους ρόλους, ως πολυτάλαντος "ηθοποιός" στο ρόλο της ζωής του.

Οι συναντήσεις του με τα πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία του, η αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του. Οι έρωτες του νου και του σώματός του. Οι πνευματικές του συγγένειες και οι “διάλογοι” του με τον Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τις συζητήσεις του με το νέο ποιητή που τον επισκέπτεται.
Οι επιθυμίες, οι αναμνήσεις και οι αναζητήσεις του, εκφράζονται μέσα από τη σοφία, το καυστικό χιούμορ και τη λεπτή ειρωνία του. Οι μοίχιες σκέψεις του και τα άγνωστα κείμενα του Ποιητή, τόσο διαχρονικά που μοιάζει να γράφτηκαν σήμερα, μιλούν κατευθείαν στον σύγχρονο άνθρωπο. Η κατάβαση στην πηγή της ποιητικής του δημιουργίας, που διαχρονικά συνεχίζει να ταξιδεύει εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο στην "Ιθάκη" τους. Μία μοναδική θεατρική γνωριμία με τον πιο διάσημο "Άγνωστο" της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ποίησης, μέσα από το ποιητικό υποκριτικό στίγμα του Κωνσταντίνου Τζούμα».

Συντελεστές:
Στο ρόλο του Κ.Π. Καβάφη ο Κωνσταντίνος Τζούμας
Συμπρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Νταβρής, Κερασία Σαμαρά

Σύνθεση Κειμένων – Σκηνοθεσία: Γιάννης Φαλκώνης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Ψυχογιός
Τραγούδι: Σπύρος Σακκάς
Σκηνικά: Γιάννης Βλάχος
Εικαστικό έργο επί σκηνής: Δημήτρης Αληθεινός
Φωτισμοί: Γιάννης Φαλκώνης – Θανάσης Σταυρόπουλος
Ενδυματολογική επιμέλεια: Μπέττυ Λυρίτη
Μακιγιάζ: Μάρω Νεράιδα

Έναρξη παράστασης: 9.00 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων:
15 ευρώ (κανονικό)
10 ευρώ (ΑΜΕΑ, άνεργοι, φοιτητές)
Προσφορά: τα 2 εισιτήρια 20 ευρώ (10 ευρώ το άτομο)

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates