Η συνταγή της Μαρίκας

Ιταλικά μπισκοτάκια Cantucci, μία ρουστίκ απόλαυση από την Τοσκάνη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τα ρουστίκ μπισκότα cantucci από την Τοσκάνη, παραδοσιακά βυθίζονται σε κρασί Vin Santo στο τέλος ενός πλούσιου γεύματος. Τα τραγανά μπισκότα αμυγδάλου είναι επίσης ιδανικά, για να τα συνδυάσετε με τον καφέ ή και σκέτα.

Μετά το γεύμα, δεν υπάρχει κάτι πιο ικανοποιητικό για τους Ιταλούς από ένα ποτηράκι γλυκό κρασί Vin Santo με 2 μπισκοτάκια αμυγδάλου. Τα σκληρά μπισκότα μαλακώνουν και γλυκαίνουν αμέσως μόλις βυθιστούν στο γλυκό κρασί. Η γεύση τους όμως δεν γίνεται υπερβολικά γλυκιά…. Έχουν απλά μια γλυκιά νότα. Και ένα εσπρεσάκι στη συνέχεια έρχεται να συμπληρώσει την ευδαιμονία του ουρανίσκου! Η γευστική ισορροπία είναι άψογη, αρκεί να μην κάνετε το λάθος μετά να βουτήξετε και άλλα μπισκότα στον καφέ.

Και, σήμερα σας δείχνουμε πώς να τα φτιάξετε

Υλικά

3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη άχνη
450γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κούπα αμύγδαλα
½ κουταλιά του γλυκού κανέλα τριμμένη
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ κονιάκ
1 κούπα μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 3 μπαστουνάκια και την αραδιάζουμε επάνω σε λαμαρίνα που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C αέρα για μισή ώρα. Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο (150ο -160ο C ανάλογα το φούρνο), χαράζουμε την επιφάνεια από τα μπαστουνάκια και ξαναψήνουμε για 10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!