Η συνταγή της Μαρίκας

Εύκολη αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ένα κατ' εξοχήν λαχανικό του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από το κολοκύθι. Είτε το απολαύσουμε τηγανητό, σαλάτα, είτε μέσα σε κάποια πίτα, αποτελεί ένα έδεσμα που είναι συνδεδεμένο με την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Σήμερα το ogdoo.gr προτείνει μία αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. 

Υλικά:

3 μεσαία κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
1 κρεμμύδι περασμένο στο multi
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
½ κούπα γάλα
1 ½ κούπα φαρίνα
4 αυγά
200 γρ. καλαμποκέλαιο
200γρ φέτα τριμμένη στο χέρι
100 γρ. ρεγκάτο ή γκούντα τριμμένο
Δυόσμο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Μόλις στραγγίσουν καλά βάζουμε ‘όλα τα υλικά μεσα σε μία λεκάνη να γίνουν ένας ομοιογενής, πηχτός χυλός. Βάζουμε το χυλό σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C αντιστάσεις περίπου για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!