Η συνταγή της Μαρίκας

Αλμυρά μπισκοτάκια παρμεζάνας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, θέλουμε ένα σνακ για όλες τις ώρες, να μπορούμε να το απολαμβάνουμε, είτε στο γραφείο, το σχολείο ή το σπίτι. Τι καλύτερο, λοιπόν, από τα αλμυρά μπισκοτάκια. Και, αν συνδυαστεί με παρμεζάνα, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο γευστικό. 

Σήμερα σάς προτείνουμε μία υπέροχη και εύκολη συνταγή για αλμυρά μπισκοτάκια παρμεζάνας.

Υλικά

250γρ. βούτυρο πλάκα σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα baking powder
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300-350 γραμμάρια αλεύρι
2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τα βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τους κρόκους. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με το χέρι ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5-8 χιλιοστών. Παίρνουμε ένα φλυτζάνι του ελληνικού και το χρησιμοποιούμε ως κουπ πατ για να κόψουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.
Στρώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και αραδιάζουμε επάνω τα μπισκοτάκια. Τα αλείφουμε από πάνω με τους κρόκους που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200ο C για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!