Μία -πολύ εύκολη, γρήγορη και χορταστική σαλάτα και ειδικά για το καλοκαίρι που θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ, η αυγοσαλάτα είναι ιδανική.
Μπορούμε να τη σερβίρουμε ως συνοδευτικό, ως υλικό για σάντουιτς ή να τη φάμε σκέτη.
Υλικά
12 αυγά βρασμένα σφιχτά
4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμμένα
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
2-3 πρέζες καστανή ζάχαρη
1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
5-6 αγγουράκια τουρσί
2 κουταλιές της σούπας ξύδι.
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπωλ όλα τα μυρωδικά
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τ αυγά
Βάζουμε τη μαγιονέζα. Προσθέτουμε λάδι, ξύδι, πιπέρι, ζάχαρη και
ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
Μπορούμε να τη σερβίρουμε ως συνοδευτικό, ως υλικό για σάντουιτς ή να τη φάμε σκέτη.
Υλικά
12 αυγά βρασμένα σφιχτά
4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμμένα
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
2-3 πρέζες καστανή ζάχαρη
1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
5-6 αγγουράκια τουρσί
2 κουταλιές της σούπας ξύδι.
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπωλ όλα τα μυρωδικά
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τ αυγά
Βάζουμε τη μαγιονέζα. Προσθέτουμε λάδι, ξύδι, πιπέρι, ζάχαρη και
ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά