Γιατί η καλή μαγειρική είναι σαν την καλή μουσική

Δεν χρειάζεται να πάμε πιο μακριά από την κουζίνα μας για ένα καλύτερο αύριο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
knorrΗ μαγειρική είναι σαν τη μουσική. Χρειάζονται ξεχωριστές πρώτες ύλες (στίχοι, μελωδίες), ένας ικανός μάγειρας (μουσικοί και ενορχηστρωτής) με γνώσεις και τεχνική και βέβαια εκείνος που θα παρουσιάσει και θα στολίσει το πιάτο (τραγουδιστής) και ενδεχομένως θα παρέμβει δημιουργικά στο αποτέλεσμά του, στο στούντιο ηχογράφησης.

Θα πρέπει δηλαδή να συμπληρώσει τα συστατικά εκείνα που θα δώσουν στο πιάτο ακόμη μεγαλύτερη προσωπικότητα, δύναμη ή φινέτσα, ανάλογα με την περίπτωση, ώστε η συνταγή να είναι άψογα εκτελεσμένη… και να προσφέρει τη νόστιμη απόλαυση, που θα συγκινήσει τον αποδέκτη της.

Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, χαρίζουν στο φαγητό μας οι κύβοι Knorr, στέλνοντας το μήνυμα πως «Κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο σου»!


sdfsdfsdf
Βάζοντας στη ζωή μας μια πανδαισία χρωμάτων με ανατρεπτικούς συνδυασμούς λαχανικών και οσπρίων, ασυνήθιστα συστατικά, όπως γλυκοπατάτες, ρομανέσκο και ραντίτσιο, σε ευρηματικές συνταγές, ανανεωνόμαστε γευστικά, εξασφαλίζουμε μια διατροφή που αποτελεί πηγή ευεξίας και υγείας για τον οργανισμό μας και την ίδια στιγμή φροντίζουμε και το περιβάλλον, μια συνολική, δηλαδή, βελτίωση της ζωής μας.

Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος της Knorr, να εμπνεύσει τους ανθρώπους να προσθέσουν στη διατροφή τους μια ευρύτερη ποικιλία τροφών, που είναι καλές τόσο για τους ίδιους όσο και για τον πλανήτη, δίχως να χάνουν στιγμή τη νοστιμιά από τα πιάτα τους.

Τα παραπάνω υπογραμμίζει και η έκθεση «Future 50 Foods», που διεξήγαγε η Global ομάδα της Knorr σε συνεργασία με την WWF και τον Dr. Adam Drewnowski, παρουσιάζοντας τις 50 τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουμε στη διατροφή μας τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Οι 50 τροφές επιλέχθηκαν βάσει της διατροφικής τους αξίας, της γεύσης τους, της επάρκειας αποθεμάτων και φυσικά των επιπτώσεων που έχει η κατανάλωσή τους στο περιβάλλον.
Παρόλο, που υπάρχουν μεταξύ 20.000 και 50.000 γνωστών φυτικών ειδών, υψηλής θρεπτικής αξίας και ποικίλης γεύσης, σήμερα καταναλώνουμε μόνο 200 εξ’ αυτών. Συνεπώς, αν δεν αλλάξουμε τα τρόφιμα που τρώμε και τον τρόπο που τα καλλιεργούμε, στο μέλλον θα είναι δύσκολο να έχουμε αρκετό φαγητό για μια ισορροπημένη διατροφή.

Lentil with sweet potato mash
Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση σημειώνει τρεις βασικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο παγκόσμιο σύστημα διατροφής για να βοηθήσουμε εμάς και τον πλανήτη:

1. Μεγαλύτερη ποικιλία και μεγαλύτερη ποσότητα λαχανικών

2. Περισσότερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης αντί κρέατος, πουλερικών, γαλακτοκομικών προϊόντων και ψαριών

3. Μεγαλύτερη ποικιλία σε είδη δημητριακών και άλλων πηγών υδατανθράκων

Συμπέρασμα: Περισσότερα λαχανικά και όσπρια, εναλλακτικές πηγές ασβεστίου όπως ξηροί καρποί, λιγότερο κρέας και γαλακτομικά και πάνω απ’ όλα, φαντασία στις πρώτες ύλες και στους συνδυασμούς.

Η Knorr συμβάλλοντας σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια αλλαγής των διατροφικών συνηθειών, δημιούργησε ένα section στο επίσημο site της, με αναλυτικές συνταγές και συστατικά, για να σε βοηθήσει να πειραματιστείς και εσύ στην κουζίνα σου, βάζοντας τις αγαπημένες σου μουσικές, ανάλογα με το «μενού» που δημιουργείς.

Γιατί: «Κάτι καλό μπορεί να ξεκινήσει από το πιάτο σου, σήμερα κιόλας!»
knorr
Για περισσότερες πληροφορίες και ανατρεπτικές συνταγές, επισκεφθείτε το επίσημο site της Knorr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!